تصویری از زمین در حباب مغناطیسی

ناسا در تصویر جدید خود، زمین را به شکل یک ذره کوچک در میان یک حباب عظیم مغناطیسی نمایش داده که در میان فضا حرکت می‌کند. این تصویر جالب ورای تصویر معمول کره سبز و آبی رنگی که به آرامی در منظومه شمسی گردش می‌کند، به نمایش سرعت و انرژی مغناطوسفری که زمین را در زمان حرکت به دور خورشید احاطه کرده، پرداخته است. تصویری از زمین در حباب مغناطیسی

دانشمندان در حال بررسی اطلاعات بدست آمده از فضاپیمای ویند ناسا از این اطلاعات برای ایجاد یک تصویر دقیق‌تر از شکل برخورد جریان ذرات خورشید با این حباب استفاده کرده‌اند.

محققان ناسا اطلاعات این فضاپیما را که ۱۷ بار بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ در منطقه درون مغناطوسفر حرکت کرده، به منظور درک اطلاعات بیشتر در مورد شرایط متغیر درون سیستم پیچیده و آشفته پیش‌لرزه بررسی کرده‌اند.

مغناطوسفر در زمان حرکت از میان فضا یک موجی کمانی ایستا یا شوک کمانی ایجاد می‌کند که پیش‌لرزه دقیقا در جلوی این موج کمانی قرار می‌گیرد.

به گفته ناسا، شرایط در پیش‌لرزه در واکنش به جریان ذرات خورشیدی، میدانهای مغناطیسی در حال تغییر و مجموعه‌ای از امواج در حال حرکت در منطقه تغییر می‌کند.

دانشمندان در زمان بررسی داده‌های ویند،‌ خطوط مارپیچی را شناسایی کردند که در حقیقت یک نوع خاص از تکانشهای مغناطیسی موسوم به ساختارهای مغناطیسی دامنه بزرگ کوتاه بودند. بررسی مناطق اطراف این موجهای سرکش و چگونگی گسترش آنها ممکن است بتواند به ایجاد آنچه فوارهای باریک از ذرات باردار را به فضا و دور از زمین برمی گرداند، کمک کند.

به گفته دانشمندان ناسا، رویدادهای فضایی بنظر کوچک می‌توانند اثرات عمیقی در پایین دست از تاثیر در ماهواره‌های جی‌پی‌اس تا ایجاد توفانهای خورشیدی بگذارد.

آنچه برای میدان مغناطیسی زمین رخ می‌دهد به آنچه در جلوی موج کمانی رخ می‌دهد، بستگی دارد. به گفته ناسا هرچه دانش بیشتری از رویدادهای این منطقه آشفته زمین در دست باشد، درک بهتری از چگونگی نفوذ بادهای خورشید و سایر مواد منتشر شده از خورشید به فضای نزدیک زمین بدست خواهد آمد.

منبع:ایسنا