نبرد علم فضا با سرطان

محققان تأکید می‌کنند، راهبردهای پیشرفته برای مقابله با سرطان از آزمایش‌های صورت گرفته در فضا الهام گرفته شده اند.گرانش در مدار پایین زمین که ۱۰ هزار تا یک میلیون برابر کمتر از سطح زمین است، به محققان اجازه می دهد تا رفتار متفاوت سلول ها در این شرایط را مورد بررسی دقیق قرار دهند. نبرد علم فضا با سرطان

«جین بیکر» زیست شناس مولکولی در مرکز علوم زیستی Nano۳D در هوستون آمریکا تأکید می کند: با کاهش اثر گرانش می توان چهره واقعی رفتار سلولی را مشاهده کرد که به تشخیص بهتر نقص عملکرد سلول در زمان بروز سرطان کمک می کند.

با کاهش نیروی جاذبه در فضا، شکل، نحوه رشد، فعالیت ژن ها و پروتئین ها بر روی سلول نیز تغییر پیدا می کند.

آزمایشات فضایی از چندین دهه قبل آغاز شده اند؛ در دهه ۱۹۷۰ میلادی آزمایشاتی در Skylab به عنوان نخستین ایستگاه فضایی آمریکا انجام شد که بیانگر تغییر شکل گلبول های قرمز در فضا است؛ اما این تغییرات ساعاتی پس از بازگشت فضانوردان به زمین ناپدید می شوند.

در مطالعه جدیدی که به بررسی رفتار ۱۰ هزار ژن در فضا اختصاص داشت، مشخص شد که یک هزار و ۶۳۲ ژن از جمله ژن های مرتبط با مرگ سلولی و نابودی تومور در شرایط میکروگرانشی دچار تغییر می شوند.

ساخت دستگاه هایی با قابلیت تقلید شرایط میکروگرانشی بر روی زمین، امکان مشاهده رفتار متفاوت سلولی و آنالیز طیف گسترده ای از سرطان از جمله کبد، کلیه، روده، پوست و پروستات را فراهم می کند.

به گفته «بکر»، ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) یک آزمایشگاه منحصر به فرد در مدار زمین برای کشفیات جدید در حوزه سرطان محسوب می شود و با رشد سلول های سرطانی در این شرایط، بررسی اثربخشی داروها نیز امکانپذیر می شود.

نتایج تحقیقات صورت گرفته در حوزه مقابله با سرطان با کمک علم فضا در مجله Nature Reciews Cancer‌ منتشر شده است.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.