قدرتمندترین جرقه خورشیدی ۲۰۱۳ در راه زمین

مقامات ناسا از انتشار قدرتمندترین جرقه خورشیدی سال ۲۰۱۳ در روز پنج‌شنبه هفته گذشته خبر دادند که ممکن است امروز ارتباطات رادیویی را بطور موقت در زمین با اختلال روبرو کند. قدرتمندترین جرقه خورشیدی ۲۰۱۳ در راه زمین

این جرقه خورشیدی در ساعت ۰۷:۱۶ به وقت گرینویچ با شدت متوسط در گروه توفان‌های خورشیدی M۶.۵ رخ داد که با تخلیه تاج خورشیدی همراه شد.رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا به ثبت تصاویر خارق‌العاده‌ای از این قوی‌ترین جرقه خورشیدی ۲۰۱۳ پرداخته و آن را با جزئیات دقیق به نمایش درآورده است. این فضاپیما یکی از چندین رصدخانه فضایی است که فعالیتهای آب‌وهوایی خورشید را تحت نظر دارند.

مقامات ناسا این جرقه را یک پرتاب فنری برای خورشید خوانده‌اند که با ورود به فعالترین زمان دوره خود نسبتا آرام عمل کرده است.جرقه روز گذشته حدود ۱۰ برابر ضعیف‌تر از جرقه‌های نوع X بود که قدرتمندترین جرقه‌های متشر شده از خورشید به شمار می رود. جرقه‌های نوع M یکی از ضعیف‌ترین رویدادهای خورشیدی است که با این حال می‌تواند تاثیرات آب‌وهوایی بر نزدیکی زمین مانند اختلالات ارتباطی یا نمایش‌های چشم‌گیر شفقهای قطبی را به همراه داشته باشد.

این توفان خورشیدی منجر به اختلال ارتباط رادیویی در زمین شده که به عنوان یک رویداد R۲ ثبت شده است.

جرقه‌های خورشیدی شدید و تخلیه‌های تاج خورشیدی در صورتی که مستقیما به سوی زمین باشند نمی‌توانند برای فضانوردان و ماهواره‌های موجود در مدار خطرساز باشند. این رویدادها می‌توانند با علائم جی‌پی‌اس و ماهواره‌های ارتباطی در فضا تداخل پیدا کرده و به زیرساختهای سیستمهای برق بر روی زمین آسیب برسانند.

مقامات ناسا این توفان خورشیدی را دنبال می‌کنند تا خطرارت احتمالی آن برای زمین را شناسایی کنند. در همین حال رصدخانه دینامیک خورشیدی و سایر فضاپیماها به بررسی فعالیت خورشید ادامه خواهند داد.

منبع:ایسنا