تصویر محل برخورد فضاپیمای شوروی سابق به سیاره مریخ

علاقه‌مندان روس به ماجراهای فضا با بررسی تصاویر مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا موفق به شناسایی چیزی شبیه به بقایای فرودگر مارس ۳ شوروی در سیاره سرخ شده‌اند که در سال ۱۹۷۱ در آن فرود آمده بود. تصویر محل برخورد فضاپیمای شوروی سابق به سیاره مریخ

این فرودگر شوروی سابق اولین فضاپیمایی بود که به مدت زمان کافی برای ارسال داده‌ها به زمین در زمان فرود به مریخ دوام بیاورد. با این حال، پس از ارسال داده برای تنها ۱۴.۵ ثانیه پس از فرود در روز دوم دسامبر ۱۹۷۱، فرودگر مارس ۳ به دلایل نامعلوم خاموش شد.

اکنون گروهی از طرفداران روسی مریخ که پیشرفت‌های مریخ‌نورد کنجکاوی را بصورت آنلاین دنبال می‌کنند، ممکن است بقایای این فرودگر را پس از سالها شناسایی کرده باشند.

این شهروندان علاقه‌مند از یک تلاش منبع‌یابی جمعیتی برای بررسی این فرودگر در تصاویر ارسالی از محل فرود از مدارگرد اکتشافی مریخ که از سال ۲۰۰۶ در اطراف این سیاره گردش می‌کند، استفاده کردند. این مدارگرد در سال ۲۰۰۵ به سوی سیاره سرخ اعزام شده و جوانترین و قدرتمندترین مدارگرد ناسا برای بررسی مریخ از بالا است.

این علاقه‌مندان در تصویری از سال ۲۰۰۷ متوجه مناظری شبیه به فرودگر مارس ۳ به همراه چترنجات، سپر حرارتی و موشک ترمزی نهایی آن شدند. این مناظر مشابه اندازه و شکل اصلی این فضاپیما بوده و دقیقا به شکلی که یک ماموریت ممکن است در مریخ وارد شده، فرود آمده و در سطح قرار بگیرد،‌ چیده شده‌اند.
    اما هنوز نمی‌توان به شکل مطمئن اظهار کرد که این تصویر نشانگر مارس ۳ است.

الکساندر باسیلوسکی، دانشمند روسی و مشاور این گروه از موسسه زمین شیمی و شیمی تحلیلی ورنادسکی در مسکو با تیم مدارگرد اکتشافی مریخ تماس گرفته و خواستار پیگیری تصویر توسط این فضاپیما برای تائید این مناظر شد.

دوربین وضوح بالای HiRISE این مدارگرد با ثبت تصویر مجدد از این محل در اواسط ماه مارس این مناظر را تائید کرد. پس از مارس ۳، اتحاد شوروی سابق دو بار دیگر برای فرود فضاپیما بر سطح مریخ در ماموریتهای مارس ۶ و مارس ۷ در سال ۱۹۷۳ تلاش کرد اما هر دو بی نتیجه بودند. اولین خودرویی که توانست در فرود به مریخ دوام بیاورد، فرودگر وایکینگ ۱ بود که در ژوئیه ۱۹۷۶ بر سطح سیاره فرود آمد.

منبع:ایسنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.