اسپانیا و برزیل ماهواره مشترک به فضا پرتاب می کنند

دولت اسپانیا اعلام کرد که در حال برنامه ریزی با برزیل برای پرتاب ماهواره های مشترک به فضا در آینده نزدیک است و انتظار دارد این همکاری با پرتاب ماهواره ˈپازˈ (صلح) محقق شود. اسپانیا و برزیل ماهواره مشترک به فضا پرتاب می کنند

این موضوع را ˈپدرو آرگوئه یسˈ معاون وزیر دفاع اسپانیا روز گذشته در جریان سفر به ریو دو ژانیرو برزیل به منظور شرکت در نمایشگاه بین المللی دفاع و امنیت در این شهر بیان کرد.

خبرگزاری اروپاپرس گزارش داد: این مقام اسپانیایی در مصاحبه ای به خبرنگاران گفت که اسپانیا و برزیل هم اکنون در حال بررسی سه سناریوی همکاری در کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت برای پرتاب ماهواره متناسب با توانمندی ماهواره های ˈاسپین ستˈ و پرتاب آینده دو ماهواره اسپانیایی ˈپازˈ و ˈاینخنیوˈ هستند.

ماهواره اسپین ست در سال ۲۰۰۶ به فضا پرتاب شده و کاربرد نظامی و دولتی دارد اما ماهواره نظامی ˈپازˈ که قرار بود با همکاری اسپانیا و نروژ تا پایان سال ۲۰۱۲ – زمستان گذشته- پرتاب شود به دلیل بحران اقتصادی اسپانیا و مشکلات بودجه ای طبق برنامه پیش نمی رود و اسپانیا گفته است به دنبال آن است با یافتن شرکای جدیدی همچون برزیل بتواند آن را تا پایان سال ۲۰۱۴ یعنی دو سال دیگر به فضا پرتاب کند.

پرتاب ماهواره ˈاینخنیوˈ (خلاقیت)از سوی اسپانیا هم که قرار است تصاویر با وضوح بالا از زمین ارسال کند و اهداف غیرنظامی داشته باشد، برای سال ۲۰۱۴ میلادی پیش بینی شده است.

مقام اسپانیایی همچنین از برنامه کشورش برای فروش تجهیزات نظامی به برزیل خبر داد و با اشاره به توافق دو کشور برای خرید هواپیماهای جنگی سی- ۲۹۵، نوسازی هواپیماهای برزیلی پی - ۳ اوریون و انتقال فناوری شبیه سازی آتش توپخانه ˈتکنوبیتˈ از سوی اسپانیا به آن کشور گفت که شرکت کشتی سازی اسپانیایی ˈناوانتیاˈ نیز قصد دارد پنج رزمناو ، پنج کشتی گشت زنی و یک کشتی پشتیبانی به برزیل بفروشد.

آرگوئه یس تصریح کرد :موقعیت های بزرگی برای صنعت اسپانیا در امریکای لاتین فراهم شده است و ما قصد داریم در روند نوسازی تجهیزات نظامی کشورهایی نظیر برزیل، پرو، شیلی و کلمبیا فعالانه شرکت کنیم.بر اساس این گزارش، معاون وزیر دفاع اسپانیا در ریو دو ژانیرو همچنین با وزیر دفاع آفریقای جنوبی ، معاون وزیر دفاع کلمبیا و وزیر دفاع ترکیه دیدار و گفتگو کرد .

منبع:ایرنا