نخستین خط ویژه فضانوردان برای رسیدن به ایستگاه فضایی

سه فضانورد برای نخستین بار با استفاده از یک مسیر میانبر، رهسپار ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند و در کمتر از شش ساعت از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به ایستگاه مدارگرد رسیدند. نخستین خط ویژه فضانوردان برای رسیدن به ایستگاه فضایی

این مسیر سریع‌السیر که برای اولین بار برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی مورد استفاده قرار گرفته است زمان همیشگی این سفر را حدود ۴۵ ساعت کاهش داد و به کریس کاسیدی، فضانورد امریکایی و پاول وینوگرادوف و الکساندر میسورکین، فضانوردان روس اجازه داد تا ماموریت ۵.۵ ماهه خود را به سرعت آغاز کنند.

فضاپیمای سایوز این مسافران در روز پنج‌شنبه (هشت فروردین) پرتاب و روز جمعه (۹ فروردین) ساعت ۰۲:۲۸ به وقت گرینویچ، تنها پس از ۵ ساعت و ۴۵ دقیقه به ایستگاه فضایی ملحق شد.

تمام سکنه قبلی ایستگاه که با شاتل‌های ناسا یا کپسول‌های سایوز روسیه به این مدارگرد اعزام شده بودند، حداقل دو روز را برای رسیدن به این آزمایشگاه مداری ۱۰۰ میلیارد دلاری در راه می‌گذراندند.

مسافران جدید به سکنه کنونی ایستگاه شامل فرمانده کریس هادفیلد از سازمان فضایی کانادا، توماس مارشبورن از ناسا و رومان روماننکو از روسیه در ماموریت اکسپدیشن ۳۵ پیوسته‌اند.

روسیه در سه پرواز بدون سرنشین باری قبلی به ایستگاه، این مسیر سریع‌السیر را به آزمایش گذاشته بود که نیازمند مانورهای فرمان بسیار دقیق است.

در صورت بروز خطا در پرواز صحیح، نداشتن توانایی در تصحیح مدار ایستگاه و یا برخورد با ضایعات فضایی، ممکن است مشکلات بزرگی برای مسافران این مسیر پیش بیاید اما از سوی دیگر، مزیت مسیر جدید این است که فضانوردان نیازی به اقامت دو روزه درون کپسول کوچک و تنگ سیوز را نخواهند داشت.

همچنین از این طریق فضانوردان می‌توانند پیش از قرار گرفتن در برابر تاثیرات ناتوان‌کننده انطباق با ریزگرانش مانند سرگیجه و تهوع به ایستگاه رسیده و از سوی دیگر تجربیات و نمونه‌های پزشکی نیز با سرعت بیشتر به آزمایشگاه مداری وارد شوند.

مهندسان روسیه از سه سال پیش به دنبال مسیرهای جدید پروازی برای دستیابی سریعتر به ایستگاه فضایی بودند و اکنون به دنبال راهی برای کوتاهتر کردن مسیر به دو مدار هستند.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.