ناسا خبرداد: کشف شواهدی جدید از ماده تاریک

بر اساس اعلام ناسا، طیف سنج‌مغناطیسی آلفا ۰۲ ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای نخستین بار موفق به کشف شواهد احتمالی از ماده تاریک شده است. ناسا خبرداد: کشف شواهدی جدید از ماده تاریک

طیف‌سنج مغناطیسی آلفا (AMS)‌ به وزن هفت تن و در ابعاد یک زمین فوتبال با همکاری دانشمندان ۱۶ کشور جهان و هزینه ۱.۹۶ میلیون دلاری ساخته و سال ۲۰۱۱ توسط شاتل ایندیور راهی فضا شده و روی بازوی رباتیک ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ نصب شده است.

هدف از طراحی AMS‌ یافتن شواهدی از وجود ماده تاریک در کائنات عنوان شده است و این طیف سنج در طول ۱۸ ماه آغاز مأموریت خود بیش از ۳۰ میلیارد پرتو کیهانی شامل ۴۰۰ هزار «پوزیترون» کشف کرده است.

دانشمندان ناسا روز چهارشنبه سوم آوریل (چهاردهم فروردین) در کنفرانس مطبوعاتی از کشف شواهد احتمالی از ماده تاریک توسط طیف سنج مغناطیسی آلفا خبر دادند.

نخستین نتایج AMS بعنوان آشکارساز ذرات پرتوهای کیهانی، بیانگر شواهدی از یک پدیده جدید فیزیکی است که احتمالا مربوط به ماده تاریک است؛ این نتایج شامل مشاهده یک الگوی قابل توجه از ذرات ضد ماده «پوزیترون» است.

محققان تأکید می کنند که این نتایج به تحقیقات گسترده تری نیاز داشته و هنوز یک یافته قطعی محسوب نمی شود.

ماده تاریک (dark matter) نامرئی بوده و تاکنون شواهدی از آن بدست نیامده است، اما این ماده به همراه انرژی تاریک احتمالا تشکیل دهنده بخش زیادی از کائنات هستند.

نخستین نتایج علمی طیف سنج مغناطیسی آلفا (AMS) در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .