ناسا خبرداد: کشف شواهدی جدید از ماده تاریک

بر اساس اعلام ناسا، طیف سنج‌مغناطیسی آلفا ۰۲ ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای نخستین بار موفق به کشف شواهد احتمالی از ماده تاریک شده است. ناسا خبرداد: کشف شواهدی جدید از ماده تاریک

طیف‌سنج مغناطیسی آلفا (AMS)‌ به وزن هفت تن و در ابعاد یک زمین فوتبال با همکاری دانشمندان ۱۶ کشور جهان و هزینه ۱.۹۶ میلیون دلاری ساخته و سال ۲۰۱۱ توسط شاتل ایندیور راهی فضا شده و روی بازوی رباتیک ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ نصب شده است.

هدف از طراحی AMS‌ یافتن شواهدی از وجود ماده تاریک در کائنات عنوان شده است و این طیف سنج در طول ۱۸ ماه آغاز مأموریت خود بیش از ۳۰ میلیارد پرتو کیهانی شامل ۴۰۰ هزار «پوزیترون» کشف کرده است.

دانشمندان ناسا روز چهارشنبه سوم آوریل (چهاردهم فروردین) در کنفرانس مطبوعاتی از کشف شواهد احتمالی از ماده تاریک توسط طیف سنج مغناطیسی آلفا خبر دادند.

نخستین نتایج AMS بعنوان آشکارساز ذرات پرتوهای کیهانی، بیانگر شواهدی از یک پدیده جدید فیزیکی است که احتمالا مربوط به ماده تاریک است؛ این نتایج شامل مشاهده یک الگوی قابل توجه از ذرات ضد ماده «پوزیترون» است.

محققان تأکید می کنند که این نتایج به تحقیقات گسترده تری نیاز داشته و هنوز یک یافته قطعی محسوب نمی شود.

ماده تاریک (dark matter) نامرئی بوده و تاکنون شواهدی از آن بدست نیامده است، اما این ماده به همراه انرژی تاریک احتمالا تشکیل دهنده بخش زیادی از کائنات هستند.

نخستین نتایج علمی طیف سنج مغناطیسی آلفا (AMS) در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

منبع:ایسنا