موج جدید ربات‌های کاوشگر در راه ماه!

روسیه با پشتوانه چند دهه طراحی مدارگرد، کاوشگر و مأموریت‌های جمع‌آوری و بازگشت نمونه از ماه، در حال توسعه برنامه اکتشافی رباتیک در قمر زمین است. موج جدید ربات‌های کاوشگر در راه ماه!

آخرین مأموریت روسیه به ماه در آگوست ۱۹۷۶ و در زمان شوروی سابق انجام شد؛ این مأموریت که Luna۲۴ نام داشت، پایان مجموعه مأموریت های لونا (Luna)‌ شامل فرود کاوشگر بر سطح ماه، جمع آوری و بازگرداندن نمونه به زمین محسوب می‌شد.

برنامه رباتیک شوروی سابق به ماه با موفقیت‌های مختلفی از جمله «نخستین» فرود نرم بر سطح قمر زمین، «نخستین» پرواز و عکسبرداری از منطقه دوردست ماه، «نخستین» مدارگرد ماه، «نخستین» جمع کننده خودکار نمونه و «نخستین» ماه نورد به نام Lunokhod همراه بود.

دانشمندان روسیه با پشتوانه چند دهه موفقیت در این حوزه، دور جدید برنامه اکتشافات در قمر زمین را بزودی آغاز می‌کنند.

دور جدید برنامه اکتشاف در ماه توسط «ایگور میتروفانوف» از موسسه تحقیقات فضایی (IKI) در مسکو اعلام شد که علاوه بر ارسال کاوشگرهای رباتیک، سفرهای سرنشین دار را نیز در نظر گرفته است.

بازه زمانی در نظر گرفته شده برای انجام این مأموریت ها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ تعیین شده است که شامل پنج مأموریت مختلف است و با انجام موفقیت آمیز سه مأموریت نخست، دو مأموریت نهایی انجام خواهد شد.

مأموریت Luna۲۵، در سال ۲۰۱۵ انجام خواهد شد و شامل کاوشگر کوچکی است که در قطب جنوب ماه فرود آمده و مواد زیر سطحی تا عمق ۵۰ سانتی متر را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.

مأموریت Luna۲۶، در سال ۲۰۱۶ شامل ارسال مدارگردی در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری مدار قطبی است که برای تهیه نقشه از سطح ماه، اندازه گیری اگزوسفر و پلاسما و شناسایی سایت های مناسب برای فرود مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مأموریت Luna۲۷، برای سال ۲۰۱۷ برنامه ریزی شده و شامل ارسال یک کاوشگر بزرگ به قطب جنوب ماه برای بررسی اگزوسفر محلی و همچنین سیستم حفاری برای نمونه برداری برودتی است.

مأموریت Luna۲۸، در سال ۲۰۱۹ و با هدف جمع آوری و بازگرداندن نمونه به زمین انجام می شود که به توسعه فناوری سیستم بازگشت برای ترانزیت بین زمین و ماه کمک می کند.

مأموریت Luna۲۹، برای سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده و شامل ارسال فضاپیمایی حامل ماه نورد Lunokhod است که قادر به پیمودن مسافت ۳۰ کیلومتری بر سطح ماه و جمع آوری نمونه است.

منبع:ایسنا