کشف یک سیاه‌چاله فضایی در حال خوردن میان‌وعده غذایی!

ستاره‌شناسانی از سراسر جهان از شناسایی یک سیاه‌چاله فضایی خبر داده‌اند که در حال تغذیه از یک سیاره نزدیک است.کشف خوردن میان‌وعده غذایی در کهکشان NGC ۴۸۴۵ که در فاصله ۴۷ میلیون سال نوری قرار داشته، توسط رصدخانه فضایی اینتگرال سازمان فضایی اروپا انجام شده است. کشف یک سیاه‌چاله فضایی در حال خوردن میان‌وعده غذایی!

این اکتشاف در ادامه با رصدهایی توسط ماهواره XMM نیوتن این سازمان، ماهواره سوئیفت ناسا و مانیتور پرتو ایکس MAXI ژاپن در ایستگاه فضایی بین‌المللی پیگیری شد.

ستاره‌شناسان که از اینتگرال برای بررسی یک کهکشان متفاوت استفاده می‌کردند، متوجه یک جرقه درخشان پرتو ایکس از یک موقعیت دیگر شدند که رصدهای ابزارهای نیوتن، سوئیفت و MAXI آنرا در NGC ۴۸۴۵ شناسایی کردند. این جرقه با ضریب یک هزار در ژانویه ۲۰۱۱ درخشان شده و در طول یک دوره یک ساله فروکش کرده بود.

به گفته محققان، انتشارات پرتو ایکس از یک هاله ماده در اطراف سیاه‌چاله مرکزی این کهکشان ساطع می‌شدند که در حال تجزیه و تغذیه از جسمی با جرم ۱۴ تا ۳۰ سیاره مشتری بود.

درحالیکه این اندازه با ستاره‌های کوتوله قهوه‌ای که تناسب بیشتری داشته، دانشمندان یادآور شده‌اند که ممکن است جرم این جسم حتی کمتر بوده و تنها چند برابر مشتری باشد که آن را در طبقه سیارات غول پیکر گازی قرار می دهد.

اجسام با جسم سیاره‌ای که آزادانه حرکت می‌کنند در کهکشانها زیاد هستند که از منظومه ستاره‌ای میزبان خود توسط تعاملات گرانشی جدا شده‌اند.

این پژوهش در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

منبع:ایسنا