پرتاب کاوشگر جدید به فضا با سوخت مایع

رئیس سازمان فضایی کشور از پرتاب محموله کاوشی به فضا با ویژگی های شتاب کمتر، نیروی پیشران بیشتر و استفاده از سوخت مایع تا پایان امسال خبر داد. پرتاب کاوشگر جدید به فضا با سوخت مایع

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: امسال محموله کاوشی شامل میمونی بزرگ تر از نژاد میمون قبلی با کپسول بزرگ تر، حاملی با شتاب کمتر و نیروی پیشران بیشتر و با سوخت مایع به فضا پرتاب می شود.

دکتر فاضلی افزود: این محموله کاوشی با حامل میمونی از نژاد رزئوس تا ارتفاع ۱۵۰ تا ۱۷۰ کیلومتری به فضا پرتاب می شود و در صورت موفقیت، استفاده از پرتاب گر با قطر بیشتر و حتی پرتاب فضانورد با حامل کلاس سفیر یک A در دستور کار قرار می گیرد.

وی همچنین از پرتاب سه ماهواره با عمر مداری بالا و با استفاده از ماهواره بر سفیر یک B در ارتفاع ۲۵۰ تا ۴۰۰  کیلومتری زمین و ماهواره های طلوع و ظفر به فضا خبرداد.

دکتر فاضلی افزود: سوخت حامل قبلی جامد و با شتاب بسیار بالا بود.

ایشان در ادامه به طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره فجر اشاره و اضافه کردند: امسال این ماهواره که ۶۵ کیلوگرم وزن دارد با ماهواره بر سفیر یک B در ارتفاع ۲۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار می گیرد.

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: عمر مداری این ماهواره یک و نیم سال است درحالیکه ماهواره های قبلی عمر مداری دو تا سه ماه داشت.

دکتر فاضلی گفت: ماهواره دوم که امسال به فضا پرتاب می شود ماهواره «شریف ست» ساخت دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره تحقیقاتی با قابلیت تصویربرداری و دقت دوازده و نیم متر است.

وی افزود: این ماهواره نیز با ماهواره بر سفیر یک B پرتاب می شود و در ارتفاع حدود ۲۵۰ تا ۳۷۰  کیلومتری زمین قرار می گیرد و عمر این ماهواره نیز حدود سه ماه است.

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ماهواره ناهید سومین ماهواره ای است که مراحل طراحی، ساخت و آمادگی برای پرتاب آن انجام شده است.

فاضلی افزود: این ماهواره نیز با همکاری دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است با پرتابگر سفیر یک B امسال در آینده ای بسیار نزدیک پرتاب خواهد شد.

وی گفت: نیروی مورد نیاز این ماهواره را صفحات خورشیدی تامین می کند و وزن این ماهواره که محموله مخابراتی به همراه دارد ۵۰  تا ۶۰  کیلوگرم است.

فاضلی افزود: ماهواره های طلوع و ظفر نیز دیگر ماهواره هایی هستند که مراحل طراحی و ساخت آن انجام شده است و ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم وزن دارند و با پرتابگر سیمرغ به فضا پرتاب خواهند شد.

وی درباره ماهواره بر سیمرغ گفت: نیروی پیش رانش این پرتابگر۴ برابر نوع سفیر است که ۸۰ تن وزن و دو و نیم متر قطر دارد که نیمه اول امسال به بهره برداری می رسد.

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: ماهوارهOUT SAT، ماهواره قائم و ماهواره ایران ست از جمله ماهواره هایی است که در آینده ساخته خواهد شد.

فاضلی همچنین به ساخت ماهواره مصباح نیز اشاره کرد که بومی سازی شده است.

منبع:شبکه خبر

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.