پرتاب کاوشگر جدید به فضا با سوخت مایع

رئیس سازمان فضایی کشور از پرتاب محموله کاوشی به فضا با ویژگی های شتاب کمتر، نیروی پیشران بیشتر و استفاده از سوخت مایع تا پایان امسال خبر داد. پرتاب کاوشگر جدید به فضا با سوخت مایع

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: امسال محموله کاوشی شامل میمونی بزرگ تر از نژاد میمون قبلی با کپسول بزرگ تر، حاملی با شتاب کمتر و نیروی پیشران بیشتر و با سوخت مایع به فضا پرتاب می شود.

دکتر فاضلی افزود: این محموله کاوشی با حامل میمونی از نژاد رزئوس تا ارتفاع ۱۵۰ تا ۱۷۰ کیلومتری به فضا پرتاب می شود و در صورت موفقیت، استفاده از پرتاب گر با قطر بیشتر و حتی پرتاب فضانورد با حامل کلاس سفیر یک A در دستور کار قرار می گیرد.

وی همچنین از پرتاب سه ماهواره با عمر مداری بالا و با استفاده از ماهواره بر سفیر یک B در ارتفاع ۲۵۰ تا ۴۰۰  کیلومتری زمین و ماهواره های طلوع و ظفر به فضا خبرداد.

دکتر فاضلی افزود: سوخت حامل قبلی جامد و با شتاب بسیار بالا بود.

ایشان در ادامه به طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره فجر اشاره و اضافه کردند: امسال این ماهواره که ۶۵ کیلوگرم وزن دارد با ماهواره بر سفیر یک B در ارتفاع ۲۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار می گیرد.

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: عمر مداری این ماهواره یک و نیم سال است درحالیکه ماهواره های قبلی عمر مداری دو تا سه ماه داشت.

دکتر فاضلی گفت: ماهواره دوم که امسال به فضا پرتاب می شود ماهواره «شریف ست» ساخت دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره تحقیقاتی با قابلیت تصویربرداری و دقت دوازده و نیم متر است.

وی افزود: این ماهواره نیز با ماهواره بر سفیر یک B پرتاب می شود و در ارتفاع حدود ۲۵۰ تا ۳۷۰  کیلومتری زمین قرار می گیرد و عمر این ماهواره نیز حدود سه ماه است.

رئیس سازمان فضایی کشور گفت: ماهواره ناهید سومین ماهواره ای است که مراحل طراحی، ساخت و آمادگی برای پرتاب آن انجام شده است.

فاضلی افزود: این ماهواره نیز با همکاری دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است با پرتابگر سفیر یک B امسال در آینده ای بسیار نزدیک پرتاب خواهد شد.

وی گفت: نیروی مورد نیاز این ماهواره را صفحات خورشیدی تامین می کند و وزن این ماهواره که محموله مخابراتی به همراه دارد ۵۰  تا ۶۰  کیلوگرم است.

فاضلی افزود: ماهواره های طلوع و ظفر نیز دیگر ماهواره هایی هستند که مراحل طراحی و ساخت آن انجام شده است و ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم وزن دارند و با پرتابگر سیمرغ به فضا پرتاب خواهند شد.

وی درباره ماهواره بر سیمرغ گفت: نیروی پیش رانش این پرتابگر۴ برابر نوع سفیر است که ۸۰ تن وزن و دو و نیم متر قطر دارد که نیمه اول امسال به بهره برداری می رسد.

رئیس سازمان فضایی کشور افزود: ماهوارهOUT SAT، ماهواره قائم و ماهواره ایران ست از جمله ماهواره هایی است که در آینده ساخته خواهد شد.

فاضلی همچنین به ساخت ماهواره مصباح نیز اشاره کرد که بومی سازی شده است.

منبع:شبکه خبر