همکاری روسیه و اروپا برای حل معمای حیات در مریخ

اروپا و روسیه قراردادی را برای یک ماموریت مشترک به مریخ امضا کردند که به کاوش در زیر سطح سیاره سرخ برای نمونه‌های خاک پرداخته و دانشمندان امیدوارند بتوانند معمای وجود حیات در این سیاره را حل کنند. همکاری روسیه و اروپا برای حل معمای حیات در مریخ

سازمان فضایی اروپا (اسا) امیدوار بود بتواند با ناسا در ماموریت فضاپیمای ExoMars همکاری کند؛ اما پس از کنار کشیدن این سازمان به دلیل کاهش بودجه، به روسیه روی آورد.اعلام این تصمیم‌گیری در بحبوحه هیجان محققان از کشف برخورداری سیاره مریخ از مواد مناسب برای حیات توسط کاوشگر کنجکاوی اتفاق افتاد.

دانشمندان اروپایی اظهار کرده‌اند که این ماموریت دو مرحله‌ای که طی آن دو فضاپیما در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ به سمت مریخ پرتاب خواهند شد، راه را برای آنچه که ناسا به عنوان « جام مقدس» اکتشاف مریخ: ماموریت جداگانه‌ای برای بازگرداندن نمونه‌های خاک از سیاره سرخ به زمین خوانده، هموار خواهد کرد.

ماموریت روسی-اروپایی امید دارد با حفاری دو متر زیر سطح در معرض تابش مریخ، برای نمونه‌برداری بتواند دانشمندان را ورای کشف جدید ناسا در مورد برخورداری مریخ از ترکیب مناسب عناصر برای حیات ببرد. کنجکاوی در حال حاضر تنها به عمق دو سانتیمتر در سطح مریخ حفاری می‌کند.

به گفته مقامات اسا، کاوشگر مریخ این سازمان همچنین به آزمایشگاه پیشرفته‌تری نسبت به کاوشگر کنجکاوی ناسا مجهز خواهد بود و از این رو می‌تواند بررسی‌های جزئی‌تر بیشتری را اجرا کند.

سازمان فضایی فدرال روسیه به ارائه موشک برای پرتاب ماموریت ExoMars (مخفف زیست‌اخترشناسی در مریخ) خواهد پرداخت و همچنین طراحی ماژول فرود و پلت‌فرم سطح را برعهده خواهد داشت.

اروپا پس از این که ناسا در فوریه ۲۰۱۲ از همکاری این پروژه ۱.۳ میلیارد دلاری به دلیل کاهش بودجه کناره‌گیری کرد، به روسیه روی آورد. سازمان اسا و سازمان فضایی روسیه آوریل ۲۰۱۲ برای همکاری در این پروژه به توافق رسیدند؛ اما گفت‌وگو برای جزئیات آن برای یک سال به تاخیر افتاد.

اگرچه ناسا از همکاری در این پروژه کنار کشیده اما همچنان تجهیزات ارتباط رادیویی این ماموریت به همراه یک آزمایش مهم مواد آلی و مهندسی و پشتیبانی از آن را رائه خواهد کرد.

آمریکا همچنین قصد دارد در سال ۲۰۲۰ یک کاوشگر دوقلوی کنجکاوی را برای ادامه کار این مریخ‌نورد به سیاره سرخ اعزام کند. اگرچه هنوز برنامه‌ای برای یک ماموریت با قابلیت بازگرداندن نمونه‌های بدست آمده از مریخ به زمین وجود ندارد.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .