پرتاب موشک سایوز شش ماه به تعویق افتاد

مدیر شرکت روسی موشک سازی ˈپروگرسˈ در حالی که مسکو در چند ماه اخیر روسیه ناکامی هایی را در عرصه فضایی تجربه کرده است،باردیگر از به تعویق افتادن پرتاب موشک جدید سایوز به شش ماه دیگر خبر داد. پرتاب موشک سایوز شش ماه به تعویق افتاد

ˈآلکساندر کریلینˈ روز پنجشنبه گفت: موشک جدید فضایی ˈسایوز-۲ -۱ بیˈ که برنامه پرتاب آن از ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ به اوایل سال جاری ۲۰۱۳ موکول شده بود، بار دیگر برای شش ماه دیگر به تعویق افتاد.مدیر شرکت موشک سازی ˈپروگرسˈ افزود: پرتاب موشک ˈسایوز-۲ -۱ بیˈ به نیمه دوم سال جاری موکول شد.وی از تشریح علت این تاخیر خودداری کرد.

موشک ˈسایوز-۲ -۱ بیˈ نسل جدید موشک های روسی سایوز است که بیش از ۳۰ سال در بخش فضایی روسیه استفاده می شوند.

روسیه در یک سال اخیر با ناکامی هایی در برنامه های فضایی خود مواجه شده است.آخرین مورد ناکامی فضایی این کشور تابستان گذشته رخ داد که یک فروند موشک ˈپروتون-امˈ روسی یک دستگاه ماهواره اندونزیایی به نام ˈTelkom ۳ˈ و ماهواره روسیˈ Express MD۲ˈ را به فضا پرتاب کرد، اما این ماهواره ها به مدار مورد نظر نرسیدند.

پیش از آن نیز یک فروند موشک ˈسایوز – ۲ ˈ به همراه ماهواره ای ارتباطی به فضا پرتاب شد اما این ماهواره در مدار مورد نظر در پیرامون زمین قرار نگرفت و از کنترل خارج شد.سه سال پیش نیز روسیه یک کاوشگر مریخ به نام ˈفوبس – گرانتˈ را که عازم یک قمر کره مریخ بود در مدار زمین از دست داد.

این ناکامی ها ناراحتی مقامهای روس را برانگیخته است به طوری که ˈدمیتری مدودیفˈ نخست وزیر روسیه با انتقاد از این وضعیت گفت که باید از تکرار حوادث در بخش فضایی این کشور جلوگیری شود، زیرا این موضوع به وجهه روسیه به عنوان قدرت پیشرو فضایی در جهان ضربه وارد می کند.

وی اعلام کرد،کشورش ۲۱ میلیارد دلار (۶۷۰ میلیارد روبل) برای توسعه صنایع فضایی خود در سال های آتی هزینه می کند و این مبلغ زیادی است و نباید اجازه داد بخش قابل توجه آن بدون هدف هزینه شود.

ˈولادیمیر پوپوفکینˈ رییس آژانس فضایی فدرال روسیه هم به تازگی از کاهش توانمندی فضایی کشورش در سالهای آینده ابراز نگرانی کرد.

منبع:ایرنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.