تصاویر تکان‌دهنده ناسا از سبز شدن قطب شمال

تصاویر تکان‌دهنده جدید ناسا، نشانگر سبزتر و گرمتر شدن منطقه قطبی در اثر افزایش دماست.این سازمان پس از انتشار یک پژوهش جدید بر اساس ۳۰ سال ثبت مجموعه داده‌های سطح زمین و داده‌های جدید پیشرفته ماهواره اعلام کرد: رشد گیاهی در عرض شمالی زمین بطور فزاینده‌ای شبیه به عرض سبزتر جنوبی است.

تصاویر تکان‌دهنده ناسا از سبز شدن قطب شمال

این تصاویر نشان می‌دهند که چگونه شرایط شدید نیمکره جنوبی در حال تغییر بوده و مناطق یخزده قدیمی قطب اکنون با رشد چمن‌های سبز پرپشت و درختان همراه شده‌اند.

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان دانشگاهی و سازمان ناسا، ارتباط میان تغییرات در دمای سطح و رشد گیاهی را از عرض ۴۵ درجه شمالی به اقیانوس قطب بررسی کردند.

نتایج بدست آمده نشان داده که دما و رشد گیاهی در عرض‌های شمالی اکنون از سال ۱۹۸۲ به مناطق موجود در چهار تا شش درجه به سمت جنوب بیشتر شبیه شده‌اند.

این محققان از داده‌های ماهواره‌ای برای تعیین کمیت در عرض‌های مختلف از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۱ استفاده کردند.

داده‌های مورد استفاده در این بررسی از رادیومترهای پیشرفته با وضوح بسیار بالای نوآ بر روی مجموعه‌ای از ماهواره‌های حاضر در مدار قطبی و تصویربرداری رادیومترطیفی وضوح متوسط ناسا بر روی ماهواره‌های ترا و آکوا بدست آمده‌اند.

در نتیجه گرمایش رو به افزایش و یک فصل رویش طولانی‌تر، بخش‌های بزرگی از مناطق حاصل‌خیز گیاهی اکنون به یک سوم سرزمین‌های شمالی یا حدود ۹ میلیون کیلومتر مربع گسترش یافته‌اند. این منطقه تقریبا به اندازه آمریکای بهم پیوسته است.

این منطقه شبیه به یک ناحیه در جنوب در سال ۱۹۸۲ است که تنها ۴۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر وسعت داشته است.

به گفته دانشمندان، افزایش تاثیر گازهای گلخانه‌ای باعث این تغییرات شده است. افزایش تمرکزهای گازهای نگهدارنده گرما مانند بخار آب، دی‌اکسید کربن و متان باعث گرمتر شدن سطح زمین، اقیانوس و جو پائینی شده است.

پدیده گرم شدن جهانی منجر به کاهش وسعت یخ دریای قطب و پوشش برف شده که در نتیجه باعث جذب بیشتر انرژی خورشیدی توسط اقیانوس تاریکتر و سطوح زمینی و گرمتر شدن هوای بالای آنها می‌شود. این امر منجر به حرکت چرخه‌ای تقویت مثبت بین گرمتر شدن و کاهش یخ دریا و پوشش برفی شده که اثر گلخانه‌ای تقویت شده نام دارد.

محققان برای پیش‌بینی دهه‌های آینده به بررسی ۱۷ مدل آب‌وهوایی پرداختند. این مدلها نشان داده که دماهای در حال افزایش در قطب و مناطق شمالی نسبت به دوره مقایسه شده در سالهای ۱۹۵۱ تا ۱۹۸۰ معادل ۲۰ درجه تغییر عرض جغرافیایی تا اواخر قرن حاضر هستند.

این در حالیست که به گفته محققان رشد گیاهی در جنوب ممکن است مسیر فعلی خود را ادامه ندهد. پیامدهای ناشی از اثر گلخانه‌ای تقویت شده، مانند آتش‌سوزی مکرر جنگلها، هجوم آفات و خشکسالی‌های تابستانی ممکن است رشد گیاهی را آهسته کند.

همچنین دماهای گرمتر در مناطق شمالی به تنهایی نمی‌تواند رشد گیاهی بیشتر را که همچنین بر دسترسی به آب و نور خورشید تکیه داشته، تضمین کند.

آب شدن یخهای دائمی در نزدیکی کوه های آلتای روسیه

تفاوت پوششی در شهر آبیسکوی سوئد

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .