پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد

فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است. پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد

به گزارش فارس به نقل از انگجت این اولین بار است که دانشمندان توانسته اند عکسی از یک سیاه چاله فضایی تهیه کنند و تصاویر قبلی از این پدیده همگی با استفاده از نرم افزارهای رایانه ای شبیه سازی و ترسیم شده اند.

رصد و عکاسی از این سیاه چاله موسوم به Sagittarius A* حاصل پنج شب بی خوابی ستاره شناسان است. این عکس سرانجام در تاریخ ۱۱ آوریل تهیه شده است.

تلاش در این زمینه از مدت ها قبل آغاز شده بود که به علت آب و هوای بد و برخی نقص های فنی در سیستم عکس برداری تلسکوپ مذکور چند بار با شکست مواجه شده بود.

یک سر سیاه چاله ای که دانشمندان موفق به عکاسی از آن شده اند در مرکز کهکشان راه شیری و سر دیگر آن در مرکز یک کهکشان مجاور قرار دارد که M۸۷ نامیده می شود. محققان می گویند اگر چه تصویر تهیه شده تار و ناواضح است. اما از آن می توان برای آزمایش عملی نظریه گرانش انیشتین در محیط سیاه چاله ها استفاده کرد.

مجموع اطلاعات مربوط به این عکس به ۵۰۰ ترابایت می رسد که در ۱۰۲۴ هارد دیسک ذخیره شده و تلاش برای پردازش این عکس و تهیه عکس های بهتر از آن در آینده نیز ادامه می یابد. انتظار می رود کار پردازش و بهینه سازی این عکس حجیم تا سال ۲۰۱۸ به طول بینجامد.

سیاه‌چاله ناحیه‌ای از فضا-زمان است که آثار گرانشی آن، چنان نیرومند است که هیچ چیز - حتی ذرات و تابش های الکترومغناطیسی مثل نور - نمی توانند از میدان گرانش آن بگریزد. نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین پیش‌بینی می‌کند که یک جرم به اندازه کافی فشرده شده، می‌تواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا-زمان و تشکیل سیاهچاله شود. مرز این ناحیه از فضازمان که هیچ چیزی پس از عبور از آن نمی‌تواند به بیرون برگردد را افق رویداد می نامند. صفت «سیاه» در نام سیاه‌چاله برگرفته از این واقعیت است که همه نوری که از افق رویداد آن می گذرد را به دام می‌اندازد که از این دیدگاه سیاه چاله رفتاری شبیه به جسم سیاه در ترمودینامیک دارد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.