تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا

به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است. تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ناسا احتمالاً دو مأموریت اول کپسول فضایی اوریون را با تأخیر اجرا می‌کند. این کپسول فضایی قصد سفر به خارج از مدار زمین و درنهایت رسیدن به سیاره‌ی مریخ را دارد. طبق گزارش یکی از مقامات ناسا، مشکلات فنی و کمبود بودجه از عوامل اصلی این تأخیر هستند.

نخستین پرتاب فضاپیمای اوریون با استفاده از سامانه پرتاب فضایی (Space Launch System) قرار است در اوایل ماه نوامبر ۲۰۱۸ انجام شود. در صورت اجرای این مأموریت بدون سرنشین، سامانه‌ی پرتاب فضایی به قدرتمندترین راکت پرتاب‌شده‌ی دنیا بدل خواهد شد. ناسا مأموریت دوم خود برای اعزام فضانوردان به مریخ را در خوش‌بینانه‌ترین حالت، برای اوت ۲۰۲۱ پیش‌بینی کرده است.

با این حال، با توجه به بررسی‌های ۹ ماه اخیر، به نظر می‌رسد مأموریت‌های ناسا ( EM-۱ و EM-۲) برای سفر به مریخ با دو چالش فنی و مالی روبرو شده باشد. این چالش، مانعی بر سر راه اجرای به‌موقع این مأموریت‌ها خواهد بود.

گفته می‌شود تأخیر در توسعه‌ی ماژول پیشرانه از سوی سازمان فضایی اروپا و خطرات فنی ناشی از تغییرات در طراحی کپسول، از عوامل عمده‌ در پیدایش این مشکل هستند. بر اساس بررسی انجام‌شده، در توسعه‌ی نرم‌افزار سامانه پرتاب فضایی، سیستم اوریون و سیستم‌های زمینی در مرکز فضایی کندی در فلوریدا نیز تأخیر صورت گرفته است. در این گزارش آمده است:

ما نگران هستیم که ناسا نتواند تا نوامبر ۲۰۱۸ تمامی نیازهای نرم‌افزاری مدنظر برای مأموریت EM-۱ را فراهم کند.

فضاپیمای اوریون انتظار می‌رود هزینه‌ی کلی سامانه پرتاب فضایی، برنامه‌های توسعه‌ی فضاپیمای اوریون و سیستم‌های زمینی تا پایان سال مالی ۲۰۱۸ به رقم ۲۳ میلیارد دلار برسد. این احتمال وجود دارد که مأموریت فضایی سرنشین دار برای سفر به مریخ تا سال ۲۰۳۳، ۳۳ میلیارد دلار هزینه روی دست ناسا بگذارد.

کاخ سفید در فوریه‌ی امسال از سازمان فضایی آمریکا خواست تا مطالعه‌ای پیرامون هزینه‌ها، ایمنی و مشکلات فنی افزودن فضانوردان به مأموریت اول اوریون در اواخر سال ۲۰۱۸ انجام دهد.

طبق گزارش یادشده طرح‌های ناسا برای انجام یک مأموریت سرنشین دار به مریخ تا اواخر دهه‌ی ۳۰ یا اوایل دهه‌ی ۴۰ نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این سازمان هنوز تاریخ مشخصی را برای مأموریت‌های سرنشین دار به مدار مریخ یا فرود در سطح این سیاره اعلام نکرده است. در ادامه‌ی این گزارش آمده است:

ناسا برای دستیابی به هدف خود به‌منظور ارسال انسان به نزدیکی مریخ در دهه‌ی ۳۰، نیازمند تحولات اساسی در بخش‌هایی نظیر ساخت زیستگاه‌های فضایی، حمل‌ونقل فضایی و ساخت فضاپیماهایی با قابلیت نشست‌وبرخاست بر سطح مریخ در دهه‌ی ۲۰ است.

این سازمان نیازمند تصمیم‌گیری پیرامون این مسائل و بسیاری از موضوعات دیگر در ۵ سال آینده خواهد بود.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.