آغاز عصر جدید ماهواره‌های مخابراتی در چین

با شلیک ماهواره ارتباطی «شی جیان ۱۳» چین به فضا، عصر جدیدی از پرتاب‌ ماهواره‎های مخابراتی برای این کشور آغاز شده است. آغاز عصر جدید ماهواره‌های مخابراتی در چین

به گزارش ایرنا، چین که برای نخستین بار ماهواره مخابراتی با ظرفیت بالای خود را با یک فروند راکت «لانگ مارچ ۳ بی» به فضا فرستاد موفق شده است توان مخابراتی خود را به شکل قابل توجه و چشمگیری افزایش دهد .

آکادمی فناوری فضایی چین که این ماهواره را ساخته، آن را یک ماهواره چهار و نیم تنی توصیف کرده است که عمر ۱۵ ساله دارد و در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از زمین قرار می گیرد .

همچنین اعلام شده که توان مخابراتی این ماهواره برابر با مجموع توان همه ماهواره‎های مخابراتی ساخت چین است که می تواند با گذر از هرگونه محدودیت جغرافیایی؛ با هواپیماها، قطارهای سریع‎السیر، خودروها و کشتی ها ارتباط برقرار کند.

این ماهواره دو روز پیش از مرکز ماهواره ای «شی چانگ» در استان «سی چوان» در جنوب غرب چین راهی فضا شده است.

این ماهواره با سامانه های پیشرفته ای که دارد می تواند ۲۰ گیکابایت اطلاعات را در هر ثانیه به زمین منتقل کند و قوی ترین و پر سرعت ترین ماهواره ای می باشد که چین تاکنون ساخته و پرتاب کرده است .

«شی جیان ۱۳» به گفته طراحان آن می تواند در جریان گردش در مدار خود پالس های الکتریکی ایجاد کند و برای پرتاب آن سوخت کمتری نیز مصرف شده است.

بیشتر ماهواره ها از سوخت های بیشتری در جریان پرتاب و گردش در مدار استفاده می کنند که این باعث می شود سوخت، ظرفیت بالایی از آنها را در اختیار بگیرد.

برای انتقال داده ها در این ماهواره از سامانه های «دی اف اچ ـ ۳ بی» استفاده شده است که بنا بر گزارش آکادمی فناوری فضایی چین، شمار زیادی از کشورهای در حال رشد خواهان داشتن این سامانه هستند .

این آکادمی تاکنون برای هفت کشور ماهواره های مخابراتی ساخته است که از جمله می توان به لائوس، پاکستان و ونزوئلا اشاره کرد و بزودی ۱۰ ماهواره دیگر را نیز به کشورهای دیگر صادر خواهد کرد .

با این وصف گزارش نشان می دهد که چین هنوز از لحاظ ظرفیت و انتقال داده ها و فناوری ساخت ماهواره های مخابراتی عقب تر از کشورهای اروپا و آمریکا قرار دارد.

انتظار می رود که اولین ماهواره نسل جدید مخابراتی چین به نام «شی جیان ـ ۱۸» در ماه ژوئن امسال (خرداد - تیر) با یک فروند راکت «لانگ مارچ ۵» که از نوع راکت های سنگین وزن است از مرکز ماهواره «ون چانگ» در استان «های نن» در جنوب چین پرتاب شود.

صنایع مخابراتی در چین به سرعت در حال توسعه است و تعداد مخاطبان چینی پخش زنده به بیش از ۷۰ میلیون نفر رسیده‎ است.

علاوه بر آن، خدمات مخابراتی و ماهواره‎ای چین به بیش از ۳۰ کشور و منطقه در سراسر جهان نیز ارائه می‎شود.

چین در حال حاضر ۱۶ ماهواره مخابراتی فعال دارد .

این کشور که برنامه فضایی پرهزینه اش را نماد ظهور خود در بین قدرت های جهان تلقی می کند، در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۹ ماموریت فضایی داشت و بیش از ۲۰ ماموریت فضایی در سال ۲۰۱۶ انجام داد.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.