کشف پیکره سیاره ای نسبتا بزرگ در لبه منظومه شمسی

ستاره شناسان موفق به کشف یک پیکره سیاره ای در لبه منظومه شمسی شده اند. کشف پیکره سیاره ای نسبتا بزرگ در لبه منظومه شمسی

به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، ستاره شناسان این پیکره سیاره ای را DeeDee نامیدند که مخفف 'کوتوله دور' است.

DeeDee اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۶ و با استفاده از تلسکوپ 'بلانکو' در رصدخانه Cerro Tololo Inter-American در شیلی کشف شد اما اطلاعات اندکی در مورد این شیء آسمانی در دست بود.
    اکنون داده های جدید 'آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما' (ALMA) جزئیاتی در مورد هویت واقعی این شیء اسرارآمیز افشا کرده است که نشان می دهد این سیاره بزرگتر از چیزی است که محققان تصور می کردند.

بر اساس این داده های جدید، DeeDee حدود دو سوم اندازه سیاره کوتوله Ceres ، بزرگترین عضو کمربند سیارکی منظومه شمسی است و برای کروی بودن به اندازه کافی جرم دارد.

این مساله به آن معنی است که DeeDee از معیارهای لازم برای اینکه به عنوان یک سیاره کوتوله نامیده شود، برخوردار است؛ با این وجود ستاره شناسان هنوز این عنوان رسمی را به آن نداده اند.

از سوی دیگر این داده های جدید نشان می دهند که DeeDee بر لبه منظومه شمسی یعنی تقریبا در حدود ۹۲ واحد نجومی از خورشید که به زبان فضا حدود ۱۳۷ میلیارد کیلومتر (۸۶ میلیارد مایل) می شود، قرار گرفته است.

در حقیقت مدار DeeDee آنقدر بزرگ است که هزار و ۱۰۰ سال طول می کشد تا تنها یک بار به دور خورشید بچرخد.

ستاره شناسان می گویند: کشف DeeDee نشان می دهد که هنوز مطالب زیادی باید در مورد اشیایی که در اعماق منظومه شمسی قرار دارند، بیاموزیم.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.