کشف پیکره سیاره ای نسبتا بزرگ در لبه منظومه شمسی

ستاره شناسان موفق به کشف یک پیکره سیاره ای در لبه منظومه شمسی شده اند. کشف پیکره سیاره ای نسبتا بزرگ در لبه منظومه شمسی

به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، ستاره شناسان این پیکره سیاره ای را DeeDee نامیدند که مخفف 'کوتوله دور' است.

DeeDee اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۶ و با استفاده از تلسکوپ 'بلانکو' در رصدخانه Cerro Tololo Inter-American در شیلی کشف شد اما اطلاعات اندکی در مورد این شیء آسمانی در دست بود.
    اکنون داده های جدید 'آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما' (ALMA) جزئیاتی در مورد هویت واقعی این شیء اسرارآمیز افشا کرده است که نشان می دهد این سیاره بزرگتر از چیزی است که محققان تصور می کردند.

بر اساس این داده های جدید، DeeDee حدود دو سوم اندازه سیاره کوتوله Ceres ، بزرگترین عضو کمربند سیارکی منظومه شمسی است و برای کروی بودن به اندازه کافی جرم دارد.

این مساله به آن معنی است که DeeDee از معیارهای لازم برای اینکه به عنوان یک سیاره کوتوله نامیده شود، برخوردار است؛ با این وجود ستاره شناسان هنوز این عنوان رسمی را به آن نداده اند.

از سوی دیگر این داده های جدید نشان می دهند که DeeDee بر لبه منظومه شمسی یعنی تقریبا در حدود ۹۲ واحد نجومی از خورشید که به زبان فضا حدود ۱۳۷ میلیارد کیلومتر (۸۶ میلیارد مایل) می شود، قرار گرفته است.

در حقیقت مدار DeeDee آنقدر بزرگ است که هزار و ۱۰۰ سال طول می کشد تا تنها یک بار به دور خورشید بچرخد.

ستاره شناسان می گویند: کشف DeeDee نشان می دهد که هنوز مطالب زیادی باید در مورد اشیایی که در اعماق منظومه شمسی قرار دارند، بیاموزیم.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.