همکاری‌های مسکو-آستانه در پایگاه فضایی «بایکونور» افزایش می‌یابد

رئیس جمهور روسیه گفت: همکاری «مسکو» و «آستانه» در حوزه فضایی فقط محدود به پایگاه فضایی «بایکونور» نیست و شامل طراحی تجهیزات فضایی جدید نیز می‌شود. همکاری‌های مسکو-آستانه در پایگاه فضایی «بایکونور» افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در نشست مقامات ارشد اتحادیه اقتصادی اوراسیا در «بیشکک» گفت: همکاری روسیه و قزاقستان در پایگاه فضایی «بایکونور» ادامه می‌یابد.

وی در این‌باره اظهار داشت: روسیه به اطلاع «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان می‌رساند که با پیشنهاد وی در جهت ادامه و توسعه همکاری‌های دوجانبه در فضا با استفاده از پایگاه فضایی «بایکونور» موافق است.

پوتین افزود: ۲ کشور تمام برنامه‌های خود را با در نظر گرفتن فعالیت در پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان و پایگاه فضایی «ووستاچنی» در روسیه هماهنگ می‌کنند.

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: این کار برای ادامه همکاری‌ها در پروژه‌های موجود با قزاقستان ضروری است.

وی تصریح کرد: همکاری روسیه با قزاقستان فقط به استفاده از بایکونور محدود نمی‌شود، بلکه شامل تحقق برنامه‌هایی در جهت پرتاب‌های مشترک و طراحی تجهیزات موشکی و فضایی جدید نیز می‌شود.

پایگاه فضایی بایکونور یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سازمان‌های پرتاب فضایی فعال در جهان است که در قزاقستان قرار دارد.

پایگاه فضایی ووستوچنی در منطقه خاور دور در خاک روسیه قرار دارد که ساخت آن در سال ۲۰۱۰ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ به اتمام رسید.

«آندری ایانین» دانشمند روس در حوزه فضا با اشاره به ‌اینکه این ۲ پایگاه فضایی باید با هم کار کنند، گفت: این ۲ پایگاه فعالیت‌های متفاوت و مهمی را انجام می‌دهند که یکی از عملکردهای اصلی بایکونور برقراری رابطه راهبردی بین روسیه و قزاقستان است و یکی از فعالیت‌های مهم ووستوچنی توسعه خاور دور است.

طبق توافق‌های حاصل بین روسیه و قزاقستان، «مسکو» تا سال ۲۰۵۰ شهر بایکونور و پایگاه فضایی آن را اجاره کرده است.

در این شهر نیروهای تأمین امنیت روسیه بر نظم عمومی نظارت دارند.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.