همکاری‌های مسکو-آستانه در پایگاه فضایی «بایکونور» افزایش می‌یابد

رئیس جمهور روسیه گفت: همکاری «مسکو» و «آستانه» در حوزه فضایی فقط محدود به پایگاه فضایی «بایکونور» نیست و شامل طراحی تجهیزات فضایی جدید نیز می‌شود. همکاری‌های مسکو-آستانه در پایگاه فضایی «بایکونور» افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در نشست مقامات ارشد اتحادیه اقتصادی اوراسیا در «بیشکک» گفت: همکاری روسیه و قزاقستان در پایگاه فضایی «بایکونور» ادامه می‌یابد.

وی در این‌باره اظهار داشت: روسیه به اطلاع «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان می‌رساند که با پیشنهاد وی در جهت ادامه و توسعه همکاری‌های دوجانبه در فضا با استفاده از پایگاه فضایی «بایکونور» موافق است.

پوتین افزود: ۲ کشور تمام برنامه‌های خود را با در نظر گرفتن فعالیت در پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان و پایگاه فضایی «ووستاچنی» در روسیه هماهنگ می‌کنند.

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: این کار برای ادامه همکاری‌ها در پروژه‌های موجود با قزاقستان ضروری است.

وی تصریح کرد: همکاری روسیه با قزاقستان فقط به استفاده از بایکونور محدود نمی‌شود، بلکه شامل تحقق برنامه‌هایی در جهت پرتاب‌های مشترک و طراحی تجهیزات موشکی و فضایی جدید نیز می‌شود.

پایگاه فضایی بایکونور یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سازمان‌های پرتاب فضایی فعال در جهان است که در قزاقستان قرار دارد.

پایگاه فضایی ووستوچنی در منطقه خاور دور در خاک روسیه قرار دارد که ساخت آن در سال ۲۰۱۰ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ به اتمام رسید.

«آندری ایانین» دانشمند روس در حوزه فضا با اشاره به ‌اینکه این ۲ پایگاه فضایی باید با هم کار کنند، گفت: این ۲ پایگاه فعالیت‌های متفاوت و مهمی را انجام می‌دهند که یکی از عملکردهای اصلی بایکونور برقراری رابطه راهبردی بین روسیه و قزاقستان است و یکی از فعالیت‌های مهم ووستوچنی توسعه خاور دور است.

طبق توافق‌های حاصل بین روسیه و قزاقستان، «مسکو» تا سال ۲۰۵۰ شهر بایکونور و پایگاه فضایی آن را اجاره کرده است.

در این شهر نیروهای تأمین امنیت روسیه بر نظم عمومی نظارت دارند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.