تصویر ناسا از شفق جدید اورانوس

ناسا تصاویر جدیدی از شفق‌های سیاره منجمد اورانوس منتشر کرده است. تصویر ناسا از شفق جدید اورانوس

به گزارش ایسنا به نقل از نیواطلس، این تصاویر بوسیله فضاپیمای وویجر۲ و تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است.

شفق‌ها در بسیاری از سیارات وجود دارند. در زمین هم افرادی که نزدیکی قطب زندگی می‌کنند و همچنین فضانوردانی که در ایستگاه فضایی و در حدود ۴۰۰ کیلومتر از سطح زمین پرواز می‌کنند می‌توانند این شفق‌ها را ببینند .

شفق قطبییکی از پدیده‌های جویکره زمیناست. شفق قطبی پدیده ظهور نورهای رنگین و متحرک در آسمان شب است و معمولاً در عرض‌های نزدیک به دو قطب زمین و براثر برخورد ذرات باردارِ بادِ خورشیدی و یونیزه شدن مولکول‌های موجود در بالاترین لایه جو زمین به وجود می‌آید .

تصویر ناسا از شفق جدید اورانوس

شفق‌های قطبی نورهای زیبایی هستند که به طور طبیعی در آسمان دیده می‌شوند که معمولاً در شب و در عرض‌های جغرافیایی قطبی به چشم می‌خورند.

علاوه بر زمین، مریخ و مشتری نیز دارای این شفق‌های قطبی هستند.

تصویر ناسا از شفق جدید اورانوس

این پدیده صرفا مختص سیارات نیست و در قمرهای سیارات نیز مشاهده شده است.

ناسا دلیل ضخامت بیشتر این شفق را شدت گرفتن عبور بادهای خورشیدی از جو اورانوس اعلام کرده است.

وجود شفق در اطراف اورانوس برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ کشف شد اما در تازه‌ترین تصاویر ناسا از اورانوس این شفق‌ها (لکه سفیدرنگ روی سیاره) بسیار ضخیم‌تر و واضح‌تر از گذشته دیده می‌شوند .

به کمک این تصاویر منجمان به شواهد مستقیمی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد این شفق به جای اینکه در اطراف سیاره هفتم منظومه شمسی ثابت باشد، به همراه آن در حال چرخش به دور سیاره است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.