روسیه ایستگاه سامانه رقیب «جی‌پی‌اس» را در نیگاراگوئه افتتاح کرد

روسیه نخستین ایستگاه ماهواره‌ای اداره کننده سامانه «گلوناس» را در نیکاراگوئه، از منتقدان رویکردهای آمریکا افتتاح کرد. روسیه ایستگاه سامانه رقیب «جی‌پی‌اس» را در نیگاراگوئه افتتاح کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روسیه نخستین ایستگاه ماهواره‌ای جدید خود در آمریکای مرکزی را در نیکاراگوئه افتتاح کرد. این ایستگاه سامانه موقعیت‌یاب «گلوناس» را اداره می‌کند و برای رقابت با شبکه موقعیت‌یاب آمریکایی «جی پس اس» طراحی شده است .

به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، «ایگور کوماروف» رییس آژانس فضایی روسیه موسوم به «روس کاسموس» با ستایش از افتتاح این ایستگاه، آن‌ را «برگی جدید در این عصر» نام نهاد.

این مقام روسی گفت این نخستین ایستگاه گلوناس در آمریکای مرکزی است.

این ایستگاه در شهر «نجاپا» در جنوب نیکاراگوئه و بر اساس توافقنامه سال ۲۰۱۵ ساخته شده و علائم ماهواره‌ای را با دقت بالا دریافت کرده و هنگام بلایای طبیعی، پشتیبانی از ناوبری قایق‌ها و کشتی‌ها در این کشور و نبرد نیاکاراگوئه با سوداگران مرگ کمک می‌کند.

گلوناس، دومین سامانه موقعیت یاب بعد از سامانه «جی پی اس» آمریکا «Global Positioning System» است. این دو سامانه هم کاربرد نظامی و هم غیرنظامی دارند.

«لورنو اورتگا» پسر و مشاور رییس جمهور نیکاراگوئه با حضور در مراسم افتتاح این ایستگاه آن را «پروژه راهبردی» بین کشورش و روسیه نامید.

«دانیل اورتگا »رییس جمهور نیکاراگوئه نیز از منتقدان سیاست‌های آمریکا بوده اما روابط تجاری خود با این کشور را حفظ کرده است. نیکاراگوئه همچنین روابط سیاسی خوبی با ایران،چین، روسیه و ونزوئلا دارد

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.