کشف اتمسفر در اطراف یک سیاره شبیه زمین

منجمان می گویند برای اولین بار در اطراف یک سیاره شبیه به زمین اتمسفری را شناسایی کرده اند. آنها مشغول مطالعه کره ای به نام GJ ۱۱۳۲b بوده اند که حدود یک و نیم برابر زمین است و ۳۹ سال نوری از ما فاصله دارد . کشف اتمسفر در اطراف یک سیاره شبیه زمین

به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، رصدها نشان می‌دهد که این سیاره را اتمسفر غلیظی از جنس بخار آب یا متان یا ترکیبی از این دو پوشانده است. شناسایی یک اتمسفر و تعیین مشخصه‌های آن گام مهمی در مسیر یافتن آثار حیات در سیارات ورای منظومه شمسی است. با این حال بعید به نظر می‌رسد که این سیاره قابل سکونت باشد زیرا دمای سطح آن به ۳۷۰ درجه سانتی گراد می رسد .

دکتر جان ساتوورت، سرپرست تحقیقات در دانشگاه کیل، گفته است:‌ تا جایی که من می‌دانم حرارت داغ ترین جایی که حیات در زمین در آن دوام آورده است به ۱۲۰ درجه سانتی گراد می‌رسد و تازه این خیلی پایین تر از این سیاره است .

کشف سیاره GJ ۱۱۳۲b ابتدا در سال ۲۰۱۵ اعلام شد. این سیاره در صورت فلکی ویلا در نیمکره جنوبی قرار دارد .

هرچند اندازه آن تقریبا مثل زمین است ستاره ای که حول آن می‌گردد خیلی کوچک‌تر، خنک تر و کم نورتر از خورشید است.

محققان با استفاده از رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی توانستند این سیاره را هنگام سد کردن بخشی از نور ستاره مرکزی مطالعه کنند.

دکتر ساتورت می گوید:‌ وقتی سیاره از جلوی ستاره رد می‌شود کمی از نور آن می‌کاهد که راه خیلی خوبی برای یافتن سیارات ترانزیت است و این سیاره هم همینطور پیدا شد.

اما مولکول‌های مختلف در اتمسفر این سیاره - اگر دارای اتمسفری باشد - نور خورشید مرکزی را به شکل‌های مختلف جذب می‌کنند که به اخترشناسان اجازه می‌دهد به جستجوی نشانه‌های شیمیایی در اتمسفر بپردازند.

رصدهای این سیاره نشان می دهد که دارای اتمسفری غلیظ حاوی بخار آب، گاز متان یا هر دو است.

دکتر ساتوورت گفت یک احتمال این است که این سیاره ای به اصطلاح آبی است و اتمسفری از بخار داغ دارد.

محققان می گویند بعید است که این سیاره به علت داغی حاوی آثار حیات باشد اما کشف اتمسفر در آن جستجو برای یافتن موجودات فرازمینی را هیجان انگیزتر می کند.

دکتر ساتوورت خاطرنشان کرد:‌ ما نشان داده ایم که سیارات واقع در مدار ستاره های کم جرم می توانند دارای اتمسفر باشند و چون تعداد خیلی زیادی از اینها در جهان هست، شانس وجود حیات در یکی از آنها را به شدت بالا می برد.

نتیجه این مطالعه در نشریه علوم اخترشناسی (استرونومیکال) چاپ شده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.