کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی دارای اتمسفر

برای نخستین مرتبه دانشمندان اتمسفری اطراف یک سیاره در خارج از منظومه شمسی کشف کرده اند، این سیاره کمی بزرگتر از زمین است. کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی دارای اتمسفر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، سیاره GJ ۱۱۳۲b که دور ستاره کوتوله GJ ۱۱۳۲ می چرخد در فاصله ۳۹ سال نوری از زمین قرار دارد. طبق تحقیقی جدید که دانشگاه  Keele در انگلیس انجام داده، قطر سیاره ۱.۴ برابر و حجم آن ۱.۶ برابر زمین است و نخستین سیاره کشف شده خارج منظومه شمسی دارای اتمسفر است .

در ابتدا دانشمندان معتقد بودند این سیاره خواهر دوقلوی ونوس است زیرا سطحی صخره ای و دمایی بالا داشت. اما اکنون آنان متوجه شده اند علاوه بر این موارد هر دو سیاره اتمسفری قدرتمند دارند. البته ترکیب مواد اتمسفری آنان متفاوت است.

پیش از این محققان اشاره کرده بودند اتمسفر اطراف سیارات بسیار بزرگتری مانند ژوپیتر وجود دارد، این نخستین نشانه از وجود اتمسفر اطراف سیاره ای در ابعاد زمین است. محققان با آزمایش اتمسفر سیاره می توانند قابل زیست بودن آن را مشخص کنند یا حتی به وسیله این آزمایش نشانه های وجود حیات در سیاره را بررسی کنند.

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ ESO در شیلی تصاویری از این سیاره را ثبت کرده اند.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.