کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی دارای اتمسفر

برای نخستین مرتبه دانشمندان اتمسفری اطراف یک سیاره در خارج از منظومه شمسی کشف کرده اند، این سیاره کمی بزرگتر از زمین است. کشف نخستین سیاره خارج از منظومه شمسی دارای اتمسفر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، سیاره GJ ۱۱۳۲b که دور ستاره کوتوله GJ ۱۱۳۲ می چرخد در فاصله ۳۹ سال نوری از زمین قرار دارد. طبق تحقیقی جدید که دانشگاه  Keele در انگلیس انجام داده، قطر سیاره ۱.۴ برابر و حجم آن ۱.۶ برابر زمین است و نخستین سیاره کشف شده خارج منظومه شمسی دارای اتمسفر است .

در ابتدا دانشمندان معتقد بودند این سیاره خواهر دوقلوی ونوس است زیرا سطحی صخره ای و دمایی بالا داشت. اما اکنون آنان متوجه شده اند علاوه بر این موارد هر دو سیاره اتمسفری قدرتمند دارند. البته ترکیب مواد اتمسفری آنان متفاوت است.

پیش از این محققان اشاره کرده بودند اتمسفر اطراف سیارات بسیار بزرگتری مانند ژوپیتر وجود دارد، این نخستین نشانه از وجود اتمسفر اطراف سیاره ای در ابعاد زمین است. محققان با آزمایش اتمسفر سیاره می توانند قابل زیست بودن آن را مشخص کنند یا حتی به وسیله این آزمایش نشانه های وجود حیات در سیاره را بررسی کنند.

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ ESO در شیلی تصاویری از این سیاره را ثبت کرده اند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .