خرده سیاره ای که معکوس به دور خورشید می‌چرخد

دانشمندان در تحقیقات تازه خود به وجود سیارک (خرده سیاره ای) به نام «بی - زد»BZ پی برده اند که در جهتِ معکوس دیگر سیاره ها به دور خورشید می‌چرخد. خرده سیاره ای که معکوس به دور خورشید می‌چرخد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛دانشمندان، خرده سیاره‌ای کشف کرده اند که دستکم به مدت یک میلیون سال، در جهت معکوس به دور خورشید چرخیده است.

به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما و به نوشته روزنامه انگلیسی دیلی میل در اینترنت، دانشمندان در تحقیقات تازه خود به وجود سیارک (خرده سیاره ای) به نام «بی - زد»BZ پی برده اند که در جهتِ معکوس دیگر سیاره ها به دور خورشید می‌چرخد. البته این تنها شی ء فضایی با مدار معکوس نیست. علاوه بر این سیارک که «بی زی ۵۰۹ ۲۰۱۵» یا به اختصار «بی زی» BZ نام گرفته است، حدود صد خرده سیاره دیگر نیز به طور معکوس دور خورشید مدار می زنند.

«بی- زد» سیارکی سرخ رنگ است و جالب آنکه سیاره مشتری نیز در مسیر گردش آن به دور خورشید قرار دارد، اما نیروی جاذبه این سیاره مانع از برخورد آن با «بی زی» می شود.

بی زی، تنها سیارکِ شناخته شده در منظومه شمسی است که در مدار یک سیاره قرار دارد و همزمان در مدارِ معکوس یا «خلافِ جهت» به دور خورشید می‌چرخد. از بینِ حدود یک میلیون سیارک شناخته شده در منظومه شمسی ما، تقریباً همه آنها در همان جهتِ کره زمین و دیگر سیاره ها به دور خورشید می‌چرخند. کمتر از صد سیارک وجود دارند که از این قانون تبعیت نمی‌کنند و «بی زی» نیز یکی از آنها است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.