۳۲۰ شرکت جزو اتحادیه هوا فضا هستند

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران: اگر شرکت های دانش بنیان درحوزه فضایی، توانمندی تولید یک محصول کاربردی را داشته باشند از آنها حمایت می کنیم. ۳۲۰ شرکت جزو اتحادیه هوا فضا هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد همایون صدر درباره فعالیت بخش خصوصی در زمینه فناوری فضایی و توانمندی این شرکت ها افزود: در حال حاضر تعداد کمی از شرکت های دانش بنیان، با حمایت جدی معاونت فناوری ریاست جمهوری درحال فعالیت در حوزه فضایی هستند و اگر توانمندی تولید یک محصول کاربردی را داشته باشند، از آنها حمایت می کنیم .

صدر تاکید کرد : بخش خصوصی ما بیشتر کار بازرگانی انجام می دهد به لحاظ اینکه کار در این بخش ساده تر است و سرعت برگشت سرمایه گذاری زودتر انجام می شود؛ به همین دلیل بیشتر در این حوزه فعال هستند.

وی به جامعه تخصصی فناوری فضایی در ۲ بخش دفاعی و غیر دفاعی اشاره کرد و با بیان اینکه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به صورت روشن و شفاف درحال فعالیت هستند، افزود: در زمینه پروژه های ساخت ماهواره که در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام می شود درحال حاضر از تمام توانمندی ها در این حوزه استفاده می شود.

صدر اظهار داشت: اگر بگوئیم که این تبادلات در راستای تولید یک محصول فضایی به صورت قرارداد همکاری باشد به این صورت نبوده ولی انتقال دانش فنی به صورت مستمر جریان داشته است و در سطح دانشگاهی این تفکر که با انتقال دانش سرمایه شرکت دانش بنیان از دست می رود؛ وجود ندارد.

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران به فاصله بین دانش و تکنولوژی اشاره کرد و گفت: زمانی که دانش به فناوری تبدیل می شود؛ انحصار گرایی آغاز می شود و هیچ شرکتی حاضر نیست فناوری کاربردی کردن دانش را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار دهد بنابراین شرکت های دانش بنیان نقش تبدیل دانش به تکنولوژی را در کشور دارند.

وی تاکید کرد: در حوزه فضایی ، اتحادیه هوا و فضا داریم که حدود ۳۲۰ شرکت عضو آن هستند که بیشترین آنها شرکت های بازرگانی این حوزه هستند که آمادگی دارند در بخش فضایی هم همکاری داشته باشند که در بحث تولید تکنولوژی باید بررسی شود که چه تعداد از این شرکت ها دارای این امکان هستند.

صدر در بخش دیگری درباره شیوه شناسایی و همکاری با نخبگان این حوزه نیز با اشاره به اینکه انجمن هوا و فضا مسئولیت شناسایی نخبگان این حوزه را برعهده گرفته است، گفت: این انجمن متشکل از مجموعه اعضای هیئت علمی تمام دانشگاه های مرتبط با حوزه هوا و فضاست؛ کنفرانس سالانه ای دارد که تولیدات علمی هوا و فضا، در این کنفرانس ارایه می شود و هر ساله از دو نفر از دست اندرکاران صنعت هوا و فضا که در بخش این صنعت و بخش دانشگاهی خدماتی برای کشور داشته باشند؛ تقدیر می شود.

وی همچنین درباره پرتاب ماهواره ها با بیان اینکه بحث مربوط به پرتابگر، به خارج از سازمان واگذار شده است، افزود: مجموعه دفاعی کشور، این وظیفه را برعهده دارد و نهادهایی که متولی این کار در کشور هستند؛ همکاری مستمر و خوبی با سازمان فضایی دارند .

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.