۳۲۰ شرکت جزو اتحادیه هوا فضا هستند

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران: اگر شرکت های دانش بنیان درحوزه فضایی، توانمندی تولید یک محصول کاربردی را داشته باشند از آنها حمایت می کنیم. ۳۲۰ شرکت جزو اتحادیه هوا فضا هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد همایون صدر درباره فعالیت بخش خصوصی در زمینه فناوری فضایی و توانمندی این شرکت ها افزود: در حال حاضر تعداد کمی از شرکت های دانش بنیان، با حمایت جدی معاونت فناوری ریاست جمهوری درحال فعالیت در حوزه فضایی هستند و اگر توانمندی تولید یک محصول کاربردی را داشته باشند، از آنها حمایت می کنیم .

صدر تاکید کرد : بخش خصوصی ما بیشتر کار بازرگانی انجام می دهد به لحاظ اینکه کار در این بخش ساده تر است و سرعت برگشت سرمایه گذاری زودتر انجام می شود؛ به همین دلیل بیشتر در این حوزه فعال هستند.

وی به جامعه تخصصی فناوری فضایی در ۲ بخش دفاعی و غیر دفاعی اشاره کرد و با بیان اینکه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به صورت روشن و شفاف درحال فعالیت هستند، افزود: در زمینه پروژه های ساخت ماهواره که در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام می شود درحال حاضر از تمام توانمندی ها در این حوزه استفاده می شود.

صدر اظهار داشت: اگر بگوئیم که این تبادلات در راستای تولید یک محصول فضایی به صورت قرارداد همکاری باشد به این صورت نبوده ولی انتقال دانش فنی به صورت مستمر جریان داشته است و در سطح دانشگاهی این تفکر که با انتقال دانش سرمایه شرکت دانش بنیان از دست می رود؛ وجود ندارد.

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران به فاصله بین دانش و تکنولوژی اشاره کرد و گفت: زمانی که دانش به فناوری تبدیل می شود؛ انحصار گرایی آغاز می شود و هیچ شرکتی حاضر نیست فناوری کاربردی کردن دانش را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار دهد بنابراین شرکت های دانش بنیان نقش تبدیل دانش به تکنولوژی را در کشور دارند.

وی تاکید کرد: در حوزه فضایی ، اتحادیه هوا و فضا داریم که حدود ۳۲۰ شرکت عضو آن هستند که بیشترین آنها شرکت های بازرگانی این حوزه هستند که آمادگی دارند در بخش فضایی هم همکاری داشته باشند که در بحث تولید تکنولوژی باید بررسی شود که چه تعداد از این شرکت ها دارای این امکان هستند.

صدر در بخش دیگری درباره شیوه شناسایی و همکاری با نخبگان این حوزه نیز با اشاره به اینکه انجمن هوا و فضا مسئولیت شناسایی نخبگان این حوزه را برعهده گرفته است، گفت: این انجمن متشکل از مجموعه اعضای هیئت علمی تمام دانشگاه های مرتبط با حوزه هوا و فضاست؛ کنفرانس سالانه ای دارد که تولیدات علمی هوا و فضا، در این کنفرانس ارایه می شود و هر ساله از دو نفر از دست اندرکاران صنعت هوا و فضا که در بخش این صنعت و بخش دانشگاهی خدماتی برای کشور داشته باشند؛ تقدیر می شود.

وی همچنین درباره پرتاب ماهواره ها با بیان اینکه بحث مربوط به پرتابگر، به خارج از سازمان واگذار شده است، افزود: مجموعه دفاعی کشور، این وظیفه را برعهده دارد و نهادهایی که متولی این کار در کشور هستند؛ همکاری مستمر و خوبی با سازمان فضایی دارند .

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .