ناسا: کشت سیب‌زمینی روی مریخ شدنی است

فیلم پرفروش مریخی در سال ۲۰۱۵ زیست شناسی خیالی را به تصویر کشید که در مریخ تنها می‌ماند و برای حفظ بقا مجبور می‌شود خاک مریخ را بارور ساخته و کشاورزی کند. ناسا: کشت سیب‌زمینی روی مریخ شدنی است

براساس گزارش بیزینس اینسایدر، گروهی از دانشمندان آزمایشی با نام سیب‌زمینی در مریخ را با پشتیبانی ناسا اجرا کرده‌اند که نشان می‌دهد تلاش خیالی شخصیت اصلی فیلم مریخی چندان نیز غیرممکن نخواهد بود.

برای اجرای این آزمایش، دانشمندان ناسا و مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی در لیمای پرو فضای آزمایشگاهی را ایجاد کردند که شرایط محیطی سطح مریخ را شبیه‌سازی می‌کند. این فضا درون مخزنی به کیوب‌ست ایجاد شده است که به پمپ‌ها و آب‌پاش‌، نور ال‌ای‌دی، و تجهیزاتی برای شبیه‌سازی دمای مریخ و ایجاد چرخه شب و روزی مشابه با مریخ، گازهای مریخی و فضار هوای سطح سیاره مجهز است.

در فوریه سال ۲۰۱۷ محققان خاک بی‌ثمر دشتی در پرو را وارد این مخزن ساختند، و درون آن سیب‌زمینی کشت دادند و در جعبه را بسته و در انتظار نشستند. به گفته محققان نتایج اولیه مثبت بوده‌است به این معنی که سیب‌زمینی در خاک بی‌حاصل بیابان و تحت شرایط مریخی می‌تواند رشد کند.

به گفته جولیو والدیویا سیلوا یکی از محققان ناسا در دانشگاه مهندسی و فناوری لیما،‌درصورتی که گیاهان بتوانند شرایط دشوار شبه‌مریخی که برای آنها ایجاد شده‌است را تحمل کنند،‌احتمال زیادی وجود دارد که بتوانند روی سطح مریخ نیز رشد کنند.

با این همه این آزمایش اثبات قطعی برای موفقیت کشاورزی روی مریخ به شمار نمی‌رود. دلیل اول اینکه خاک مورد استفاده دقیقا خاک مریخ نبوده‌است و باوجود خشک و بی‌حاصل بودن،‌به احتمال زیاد هنوز میکروب‌هایی درون آن وجود داشته‌اند که به رشد سیب‌زمینی کمک کرده‌اند.

در این آزمایش همچنین به جای بذر سیب‌زمینی از تکه‌های سیب‌زمینی استفاده شده‌است که این خود مشکل‌زا خواهد بود زیرا حفظ و نگهداری از سیب‌زمینی‌ها برای در سفری چندین‌ماهه یا چندین‌ساله ممکن است گیاه را تحت شرایطی خاص مانند گرم شدن تحت فشار با قرار گیری در معرض اشعه قرار دهد که این شرایط به سلول‌های سیب‌زمینی آسیب وارد کرده و کشت دادن قطعات آن را دشوار خواهد‌ساخت.

با این‌همه چندین آزمایش دیگر نیز پیش از این نشان داده‌اند امکان کشت گیاه روی خاک مریخ و حتی روی غبارهای خالی از حیات ماه وجود دارد. ناسا و دیگر موسسه‌ها و سازمان‌ها اکنون در تلاشند تا کشت انواع مختلفی از سیب‌زمینی را روی مریخ مورد آزمایش قرار دهند. این آزمایش‌ها در کنار کمک به فضانوردان کشاورز آینده،‌به کشاورزی روی زمین نیز کمک خواهد کرد زیرا افزایش توانایی در کشت محصولات در شرایط سخت می‌تواند امنیت غذایی را در مناطقی که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند، یا قرار خواهند گرفت را تضمین کند.

همشهری آنلاین

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.