ناسا: کشت سیب‌زمینی روی مریخ شدنی است

فیلم پرفروش مریخی در سال ۲۰۱۵ زیست شناسی خیالی را به تصویر کشید که در مریخ تنها می‌ماند و برای حفظ بقا مجبور می‌شود خاک مریخ را بارور ساخته و کشاورزی کند. ناسا: کشت سیب‌زمینی روی مریخ شدنی است

براساس گزارش بیزینس اینسایدر، گروهی از دانشمندان آزمایشی با نام سیب‌زمینی در مریخ را با پشتیبانی ناسا اجرا کرده‌اند که نشان می‌دهد تلاش خیالی شخصیت اصلی فیلم مریخی چندان نیز غیرممکن نخواهد بود.

برای اجرای این آزمایش، دانشمندان ناسا و مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی در لیمای پرو فضای آزمایشگاهی را ایجاد کردند که شرایط محیطی سطح مریخ را شبیه‌سازی می‌کند. این فضا درون مخزنی به کیوب‌ست ایجاد شده است که به پمپ‌ها و آب‌پاش‌، نور ال‌ای‌دی، و تجهیزاتی برای شبیه‌سازی دمای مریخ و ایجاد چرخه شب و روزی مشابه با مریخ، گازهای مریخی و فضار هوای سطح سیاره مجهز است.

در فوریه سال ۲۰۱۷ محققان خاک بی‌ثمر دشتی در پرو را وارد این مخزن ساختند، و درون آن سیب‌زمینی کشت دادند و در جعبه را بسته و در انتظار نشستند. به گفته محققان نتایج اولیه مثبت بوده‌است به این معنی که سیب‌زمینی در خاک بی‌حاصل بیابان و تحت شرایط مریخی می‌تواند رشد کند.

به گفته جولیو والدیویا سیلوا یکی از محققان ناسا در دانشگاه مهندسی و فناوری لیما،‌درصورتی که گیاهان بتوانند شرایط دشوار شبه‌مریخی که برای آنها ایجاد شده‌است را تحمل کنند،‌احتمال زیادی وجود دارد که بتوانند روی سطح مریخ نیز رشد کنند.

با این همه این آزمایش اثبات قطعی برای موفقیت کشاورزی روی مریخ به شمار نمی‌رود. دلیل اول اینکه خاک مورد استفاده دقیقا خاک مریخ نبوده‌است و باوجود خشک و بی‌حاصل بودن،‌به احتمال زیاد هنوز میکروب‌هایی درون آن وجود داشته‌اند که به رشد سیب‌زمینی کمک کرده‌اند.

در این آزمایش همچنین به جای بذر سیب‌زمینی از تکه‌های سیب‌زمینی استفاده شده‌است که این خود مشکل‌زا خواهد بود زیرا حفظ و نگهداری از سیب‌زمینی‌ها برای در سفری چندین‌ماهه یا چندین‌ساله ممکن است گیاه را تحت شرایطی خاص مانند گرم شدن تحت فشار با قرار گیری در معرض اشعه قرار دهد که این شرایط به سلول‌های سیب‌زمینی آسیب وارد کرده و کشت دادن قطعات آن را دشوار خواهد‌ساخت.

با این‌همه چندین آزمایش دیگر نیز پیش از این نشان داده‌اند امکان کشت گیاه روی خاک مریخ و حتی روی غبارهای خالی از حیات ماه وجود دارد. ناسا و دیگر موسسه‌ها و سازمان‌ها اکنون در تلاشند تا کشت انواع مختلفی از سیب‌زمینی را روی مریخ مورد آزمایش قرار دهند. این آزمایش‌ها در کنار کمک به فضانوردان کشاورز آینده،‌به کشاورزی روی زمین نیز کمک خواهد کرد زیرا افزایش توانایی در کشت محصولات در شرایط سخت می‌تواند امنیت غذایی را در مناطقی که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند، یا قرار خواهند گرفت را تضمین کند.

همشهری آنلاین

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.