انتشار عمومی داده های مربوط به سیاره های فراخورشیدی

دانشمندان مجموعه‌ای ارزشمند از داده‌های مربوط به سیاره‌های فراخورشیدی را منتشر کرده‌اند. انتشار عمومی داده های مربوط به سیاره های فراخورشیدی

اگر از آن دست افراد علاقه‌مند به نجوم هستید که همیشه به دنبال یافتن سیاره‌های خارج از زمین هستند، اکنون زمان خوبی است که شانس خود را امتحان کنید. گروهی از دانشمندان دانشگاه MIT ، دانشگاه کارنگی ملون و دیگر دانشگاه‌ها به‌تازگی مجموعه‌ای از داده‌‌ها شامل ۶۱ هزار سنجش فضایی از ۱۶۰۰ ستاره‌ی نزدیک به منظومه‌ی شمسی را منتشر کرده‌اند. تمام این سنجش‌ها حاصل بیست سال رصد توسط طیف‌سنج HiRES و با استفاده از تکنیک سرعت شعاعی است.

این طیف‌سنج بالای یک تلسکوپ ۱۰ متری در رصدخانه‌ی  Keck در هاوایی نصب شده است. به‌طور ساده در این تکنیک، ارتعاشات بسیار کوچک ستاره‌هایی که در معرض میدان گرانش سیاره‌های پیرامون خود هستند، اندازه‌گیری می‌شود. در نتیجه،این مجموعه حاوی اطلاعات مربوط به سرعت ستاره‌ها، میزان خطا در سرعت محاسبه‌شده و سنجش فعالیت ستاره‌ها در طول دوران رصد است .

جنیفر برت، یکی از اعضای تیم دانشگاه MIT گفته است آن‌ها در بررسی خود به این نکته پی برده‌اند که منابع انسانی کافی برای پردازش این حجم از اطلاعات ندارند. به همین دلیل است که نرم‌افزار متن‌باز به همراه آموزش‌های لازم برای استفاده از آن را به‌صورت عمومی منتشر کرده‌اند. البته خود دانشمندان نیز دست‌به‌کار شده و تحلیل اطلاعات را آغاز کرده‌اند و تاکنون بیش از ۱۰۰ جرم آسمانی شبیه سیاره‌ را کشف کرده‌اند .

در میان تمامی این اجرام، دانشمندان وجود یک سیاره‌ی در حال گردش به دور ستاره‌ی GJ ۴۱۱ ، چهارمین ستاره‌ی نزدیک به زمین را تأیید کرده‌اند. این کشف با نظر دانشمندان مبنی بر کوچک بودن اندازه‌ی سیار‌ه‌های در حال گردش به دور ستاره‌های کوچک کاملا مطابقت دارد. اندازه‌ی ستاره‌ی GJ ۴۱۱ برابر ۴۰ درصد اندازه‌ی خورشید است و سیاره‌ی کشف‌شده چنان کوچک و چنان نزدیک به این ستاره است که می‌تواند در طول تنها ۱۰ شبانه‌روز زمینی، یک بار به دور آن بگردد .

با توجه به این‌که این مجموعه اطلاعات در طول دو دهه جمع‌آوری شده‌ است، احتمال کشف سیاره‌های دیگر بسیار بالا است. تیم تحقیقاتی امیدوار است دیگر محققان با هدف یافتن سیاره‌های جدید، اطلاعات خود را با آن‌ها ترکیب کنند و تحقیقات ویژه‌ای برای بررسی اجرام کشف‌شده آغاز کنند.

منبع:زومیت

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .