گوگل اسامی پنج تیم نهایی رقابت Lunar Xprize را اعلام کرد

گوگل نام ۵ تیم حاضر در مرحله‌ی نهایی رقابت ۲۰ میلیون دلاری  Lunar Xprize را اعلام کرد. گوگل اسامی پنج تیم نهایی رقابت Lunar Xprize را اعلام کرد

سرانجام پس از گذشت یک دهه، رقابت Lunar Xprizeگوگلوارد مرحله‌ی نهایی خود شد؛ چرا که برگزارکنندگان این رقابت نام پنج تیمی را که به مرحله‌ی نهایی آن راه پیدا کرده‌اند، اعلام کردند. این تیم‌ها موفق شده‌اند تا پیش از پایان سال ۲۰۱۶، قرارداد پرتاب فضاپیمای خود را به امضا برسانند.

تیم نخست یک شرکت خصوصی به نام SpaceIL است؛ این شرکت در حال توسعه‌ی فضاپیمایی در ابعاد یک ماشین ظرفشویی است که می‌تواند ماه را به‌جای حرکت روی سطح آن همانند یک کاوشگر عادی، از طریق جهش کاوش کند. آن‌ها بااسپیس‌ایکسبه‌ توافق رسیده‌اند تا از یک جایگاه‌ روی راکت فالکون ۹ این شرکت و در جریان یکی از پرتاب‌های آینده‌ی راکت یادشده، استفاده کنند .

تیم دوم، Moon Express از آمریکا است؛ شرکت آینده‌داری که تاکنون دو جایزه‌ی Milestone را از آن خود کرده است و می‌خواهد از منابع موجود در ماه، به سود بشریت استفاده کند. این شرکت با کمپانی Rocket Lab برای سال ۲۰۲۰ و سه پرتاب توافق کرده است.

تیم بعدی  Synergy Moon ، متشکل از افرادی از نقاط مختلف دنیا است که در نظر دارندبا بهره‌گیری از راکت کمپانی Interorbital Systems ، یک کاوشگر و یک ماه‌نشین به سمت قمر زمین پرتاب کنند. تیم چهارم Team Indus از هندوستان و یکی دیگر از برندگان جایزه‌ی Milestone است که در نظر دارد فضاپیمای خود را با استفاده از سیستم پرتاب Polar Satellite سازمان پژوهش‌های فضایی هندوستان پرتاب کند. در نهایت تیم HAKUTO‌ از ژاپن نیز طی قراردادی با Team Indus ، به‌صورت مشترک با این تیم، سیستم دو-کاوشگر خود را به سمت ماه پرتاب خواهد کرد.

رقابت Lunar Xprize گوگل، علاقه‌مندان فضا را برای ساخت و فرود آوردن یک فضاپیمای خصوصی روی سطح ماه، به چالش کشیده است. این فضاپیما باید قادر به طی مسافتی معادل ۵۰۰ متر روی سطح ماه و ارسال تصاویر و ویدیوهای  HD از موقعیت خود باشد تا سازندگان آن موفق به دریافت جایزه‌ی ۲۰ میلیون دلاری رقابت  Lunar Xprize شوند. البته گوگل سال‌ها است جوایزی برای تیم‌ها به خاطر رسیدن به دستاورد‌های مهم اهدا می‌کند.

جایزه‌ی اخیری که این کمپانی اهدا کرد، Diversity نام داشت؛ جایزه‌ای یک میلیون دلاری برای اثبات اینکه«برای رسیدن به سطح ماه، نیازی نیست یک ارگان قدرتمند دولتی باشید» کهدر مجموع به ۱۶ تیم اهدا شد .

منبع:زومیت