فردا همنشینی هلال ماه و سیاره عطارد را ببینید

مدیر انجمن نجوم اهواز از رویداد نجومی همنشینی هلال ماه و سیاره عطارد خبر داد و گفت: این همنشینی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده و رصد است. فردا همنشینی هلال ماه و سیاره عطارد را ببینید

خسرو جعفری زاده، کارشناس نجوم در خصوص رویداد نجومی همنشینی دو سیاره به خبرنگار مهر گفت:صبحگاه روز پنجشنبه، هفتمبهمن ماه، هلالماه در کنار سیاره عطارد قرار می گیرد و رویداد همنشینی این دو سیاره رخ می دهد.

وی افزود: در این صبحگاه دیدنی و سرد زمستانی، هلال ماه و سیاره عطارد در ساعت ۵ و ۴۰ دقیقه از افق شرقی طلوع می کنند .

فردا همنشینی هلال ماه و سیاره عطارد را ببینید

جعفری زاده خاطر نشان کرد: با توجه به نزدیکی زمان طلوع خورشید، این همنشینی نیاز به افق تمیز و بدون غبار دارد تا بتوان تصاویر خوبی از آن را ثبت کرد.

مدیر انجمن نجوم اهواز با بیان اینکه در این روز فاز هلال ماه ۳.۷ درصد است و به آسانی با چشم غیر مسلح دیده می شود، عنوان کرد: جدایی زاویه این سیاره عطارد و هلال ماه در ساعت ۶ صبح برابر با ۳ درجه است .

وی بیان کرد:سیاره عطارد ( تیر) کوچک‌ترین سیاره منظومه خورشیدی است و قمرندارد. عطارد از نظر میدان جاذبه، قفل شده است، به این معنا که حرکت وضعی آن در منظومه خورشیدیبی‌همتاست.

جعفری زاده افزود: سیاره تیر، به ازای هر دو باری که به دور خورشید می‌گردد، دقیقا سه بار به دور خود می‌چرخد؛ به این ترتیب اگر روی تیر زندگی کنیم، هر دو سال یک بار، یک شبانه‌روز را تجربه خواهیم کرد. با وجود اندازه کوچک، سیاره تیر ازمیدان مغناطیسینیرومندی برخوردار است .

به گفته وی،همچنین عطارد تندروترین سیاره منظومه خورشیدیاست که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یک بار خورشیدرا دور می‌زند. از این رو سیاره‌ای گریزپاست که دیدنش آسان نیست و به همین دلیل است که شاید، ایرانیان باستان آنرا «تیر» نامیده و در یونان«مرکوری» یا «پیک خدایان» لقبش داده بودند.