اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

به گفته‌ی ایلان ماسک، کمپانی اسپیس‌ایکس آخرین راکت یک‌بارمصرف خود را هفته‌ی آینده به فضا پرتاب خواهد کرد. اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

طبق اعلامایلان ماسک، طی مأموریت بعدیاسپیس‌ایکسکه روز ۳۰ ژانویه ( ۱۱ بهمن) انجام خواهد شد، فالکون ۹ یکی از ماهواره‌های EchoStar را با استفاده از آخرین راکت یک‌بارمصرف این کمپانی به مقصد خواهد رساند. این راکت در مرحله‌ی اول خود سوخت بسیار زیادی برای فرود مصرف می‌کند؛ چرا که جرم ماهواره بسیار زیاد و معادل ۵.۴ تن است. از این‌رو اسپیس‌ایکس برای پرتاب محموله‌های سنگین آینده از راکت‌هایی با عملکرد بهتر Falcon Heavy‌ یا فالکون ۹ ارتقاءیافته موسوم به  Block ۵ استفاده خواهد کرد و از این‌رو مشکلی ازلحاظ جرم محموله نخواهد داشت. به گفته‌ی ماسک فالکون جدید تا پایان سال ۲۰۱۷ آماده‌ی پرتاب خواهد بود .

ذکر این نکته ضروری است که این مسئله به‌‌طور کامل احتمال وجود راکت‌های یک‌بارمصرف دیگر را از بین نمی‌برد. با این حال نشانگر یک رویداد مهم برای اسپیس‌ایکس است؛ از این پس هدف این کمپانی - حداقل در مورد مأموریت‌های مربوط به مدار زمین - بازگرداندن راکت خواهد بود. این موضوع علاوه بر آنکه باعث کاهش‌ هزینه‌های اسپیس‌ایکس می‌شود، به عادی‌سازی پروازهای فضایی خصوصی نیز کمک می‌کند.

البته ما در مرحله‌ای قرار نداریم که در آن یک راکت‌ برای سال‌ها قابل استفاده باشد. بر اساس گزارش وب‌سایت Ars Technica، انتظار نمی‌رود که اسپیس‌ایکس تا زمان از راه رسیدن نسخه‌ی ارتقاءیافته‌ی فالکون ۹ (Block ۵)، به‌طور کامل به قابلیت استفاده‌‌ی مجدد از راکت‌ها دست یابد. اگرچه بلو اوریجین تاکنون موفق به استفاده‌ی چندباره از یک راکت شده است؛ اما طراحی‌ ساده‌ و کوچک کنونی این کمپانی تنها به این دلیل به‌راحتی قابل استفاده‌ی مجدد بوده است که پرواز‌های آن در ارتفاعی به‌مراتب پایین‌تر انجام شده‌اند. اما این یک نقطه‌ی شروع است و احتمالا زمان زیادی تا مرحله‌ای باقی نمانده که در آن تصور از دست دادن عمدی یک راکت، به پدیده‌ای عجیب و ناآشنا بدل شده است.

اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

منبع :زومیت