اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

به گفته‌ی ایلان ماسک، کمپانی اسپیس‌ایکس آخرین راکت یک‌بارمصرف خود را هفته‌ی آینده به فضا پرتاب خواهد کرد. اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

طبق اعلامایلان ماسک، طی مأموریت بعدیاسپیس‌ایکسکه روز ۳۰ ژانویه ( ۱۱ بهمن) انجام خواهد شد، فالکون ۹ یکی از ماهواره‌های EchoStar را با استفاده از آخرین راکت یک‌بارمصرف این کمپانی به مقصد خواهد رساند. این راکت در مرحله‌ی اول خود سوخت بسیار زیادی برای فرود مصرف می‌کند؛ چرا که جرم ماهواره بسیار زیاد و معادل ۵.۴ تن است. از این‌رو اسپیس‌ایکس برای پرتاب محموله‌های سنگین آینده از راکت‌هایی با عملکرد بهتر Falcon Heavy‌ یا فالکون ۹ ارتقاءیافته موسوم به  Block ۵ استفاده خواهد کرد و از این‌رو مشکلی ازلحاظ جرم محموله نخواهد داشت. به گفته‌ی ماسک فالکون جدید تا پایان سال ۲۰۱۷ آماده‌ی پرتاب خواهد بود .

ذکر این نکته ضروری است که این مسئله به‌‌طور کامل احتمال وجود راکت‌های یک‌بارمصرف دیگر را از بین نمی‌برد. با این حال نشانگر یک رویداد مهم برای اسپیس‌ایکس است؛ از این پس هدف این کمپانی - حداقل در مورد مأموریت‌های مربوط به مدار زمین - بازگرداندن راکت خواهد بود. این موضوع علاوه بر آنکه باعث کاهش‌ هزینه‌های اسپیس‌ایکس می‌شود، به عادی‌سازی پروازهای فضایی خصوصی نیز کمک می‌کند.

البته ما در مرحله‌ای قرار نداریم که در آن یک راکت‌ برای سال‌ها قابل استفاده باشد. بر اساس گزارش وب‌سایت Ars Technica، انتظار نمی‌رود که اسپیس‌ایکس تا زمان از راه رسیدن نسخه‌ی ارتقاءیافته‌ی فالکون ۹ (Block ۵)، به‌طور کامل به قابلیت استفاده‌‌ی مجدد از راکت‌ها دست یابد. اگرچه بلو اوریجین تاکنون موفق به استفاده‌ی چندباره از یک راکت شده است؛ اما طراحی‌ ساده‌ و کوچک کنونی این کمپانی تنها به این دلیل به‌راحتی قابل استفاده‌ی مجدد بوده است که پرواز‌های آن در ارتفاعی به‌مراتب پایین‌تر انجام شده‌اند. اما این یک نقطه‌ی شروع است و احتمالا زمان زیادی تا مرحله‌ای باقی نمانده که در آن تصور از دست دادن عمدی یک راکت، به پدیده‌ای عجیب و ناآشنا بدل شده است.

اسپیس ایکس آخرین راکت یک بار مصرف خود را به فضا پرتاب می‌کند

منبع :زومیت

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.