استفاده ناسا از فضاپیمای سایوز روسیه تا سال ۲۰۱۹

به‌دلیل آماده‌ نبودن اسپیس‌ایکس و بوئینگ، ناسا تا سال ۲۰۱۹ ماموریت‌های  ISS خود را با شاتل‌های روسی انجام خواهد داد. استفاده ناسا از فضاپیمای سایوز روسیه تا سال ۲۰۱۹

با توجه به فرم درخواستی کهناسابه‌تازگی ثبت کرده است، به نظر می‌رسد این آژانس فضایی برای سال ۲۰۱۹ قصد خرید تعدادی جایگاه در فضاپیمای سایوز دارد. ناسا پیش از این در نظر داشت امسال وابستگی خود به فضاپیمای سایوز روسیه را به پایان برساند؛ اما در حال حاضر بوئینگ و اسپیس‌ایکس آمادگی رساندن فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللیرا ندارند.

بوئینگ به دلیل وجود نقص در طراحی فضاپیمای Starliner، نخستین پرواز سرنشین‌دار خود به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی را تا ماه دسامبر ۲۰۱۸ به تعویق انداخت. اسپیس‌ایکس نیز به دلیل وقوع حادثه‌ی انفجار فالکون ۹ در جریان مراحل آزمایشی پیش از پرتاب سال گذشته، برنامه‌های خود را به تعویق انداخت .

اگرچه هر دو کمپانی به‌راحتی می‌توانند برنامه‌های خود را با توجه به برنامه‌ی زمانی جدید، عملی کنند؛ اما ناسا در نظر دارد جایگاه‌های یادشده را به‌عنوان راهکاری برای پیش‌گیری از تأخیرهای احتمالی خریداری کند. دلیل دیگر نیز افزایش سالانه‌ی قیمت جایگاه‌های سایوز است.

بر اساس فرم درخواست ناسا، جایگاه‌هایی که این آژانس فضایی درصدد خرید آن‌ها است به بوئینگ تعلق دارند.جایگاه‌های یادشده به‌موجب پرونده‌ی قضایی بین بوئینگ وکمپانی فضایی روسی موسوم به Energia، به این شرکت واگذار شده است. طبق اعلامجان البون، قائم‌مقام بوئینگ، ناسا در این رابطه ابراز تمایل کرده است و این دو مجموعه امکان همکاری با یکدیگر را در این زمینه بررسی خواهند کرد.

بر اساس گزارش وب‌سایت Ars Technica، فرم درخواست یادشده، مدت کوتاهی پس از آنکه چارلز بولدن، یکی از مدیران ناسا و از حامیان فضای تجاری، این آژانس را ترک کرد، ثبت شد.

علاوه بر جایگاه‌های مربوط به پرواز‌های برنامه‌ریزی‌شده برای سال ۲۰۱۹، به نظر می‌رسد ناسا درصدد خرید جایگاه‌هایی برای سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ نیز هست. از آنجا که روسیه در حال کاهش تعداد پرسنل خود در ایستگاه فضایی بین‌المللی است، یک جایگاه اضافه برای فضانورد ناسا وجود دارد.

منبع:زومیت