جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت

جین سرنان، آخرین فضانورد آمریکایی که روی سطح ماه پا گذاشته است، در سن ۸۲ سالگی درگذشت . جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت

با وجود آنکه ناسا از زمان ماموریت آپولو ۱۷ در حال کاوش ماه است؛ اما از آخرین زمانی که یکی از فضانوردان این آژانس فضایی روی سطح قمر زمین قدم گذاشت، بیش از ۴۰ سال می‌گذرد . جین سرنان دومین فضانورد آمریکایی است که در فضا قدم گذاشت و آخرین شخصی است که در جریان ماموریت یادشده روی سطح ماه پا گذاشت .

روز گذشته، کاپیتان بازنشسته‌ی نیروی دریایی ایالات متحده‌ی آمریکا در سن ۸۲ سالگی درگذشت. سرنان در طول دوران فعالیت خود به‌عنوان فضانورد، بیش از ۵۰۰ ساعت در فضا حضور داشت و حدود ۷۳ ساعت از این مدت‌زمان را نیز روی سطح ماه سپری کرد .

کاپیتان سرنان فعالیت خود رادر آژانس فضایی ناسا در سال ۱۹۶۳ آغاز کرد و نخستین سفر خود به فضا را در سال ۱۹۶۶ و در قالب ماموریت سه‌روزه‌ی جمینای ۹ (Gemini IX) انجام داد. وی پیش از آنکهدر ماه دسامبر سال ۱۹۷۲ به‌عنوان فرمانده‌ی‌ فضاپیمای آپولو ۱۷ انتخاب شود، در سال ۱۹۶۹ به‌عنوان خلبان ماه‌نشین آپولو ۱۰ خدمت می‌کرد. آپولو ۱۷ آخرین ماموریت با سرنشین ایالات متحده‌ی آمریکا به‌سمت ماه محسوب می‌شود .

سرنان در سال ۱۹۷۶ پس از ۲۰ سال از نیروی دریایی آمریکا بازنشست شد و همزمان ناسا را نیز ترک کرد .

جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت

منبع:زومیت