عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس

عکسی که یک مدارگرد ژاپنی از سیاره ونوس گرفته نشان دهنده وجود امواج گرانش در لایه بالایی ابرهای این سیاره است. عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی نت، مدارگرد ژاپنی «آکاتسوکی» در دسامبر۲۰۱۵ میلادی پس از ورود به مدار ونوس از یک پدیده عجیب جوی عکسبرداری کرد. این پدیده عجیب  موج گرانش در لایه بالایی ابر این سیاره بود.

البته نباید موج گرانش را با امواج گرانشی که از برخورد سیاهچاله ها به وجود می آید، اشتباه گرفت. امواج گرانش پدیده هایی معمول هستند و تاثیر آن بر ابرها و اقیانوس ها قابل مشاهده است. این امواج زمانی به وجود می آیند که به جو یا آب نیرویی وارد شود. مانند امواج دریا هنگام تصادم با موانع شنی یا موج هوا که به کوهستان برخورد می کند .

در این زمان موج گرانش که درحال برقراری توازن است، ناگهان اوج گرفته و تاثیری مواج گونه به وجود می آورد.

احتمالا همین پدیده نیز در سطح ونوس موجی ۱۰ هزار کیلومتری ایجاد کرده است. چون اتمسفر سیاره مملو از ابرهای تغلیظ شده اسید سولفوریک است با سرعت بیشتری نسبت به خود سیاره می چرخند، جزئیات موجود در توپوگرافی سطحی به این امواج منجر می شوند .

ماکوتو تاگوچی از دانشگاه ریکیو در توکیو در این باره می گوید: ما ساختاری کاسه ای شکل را ردیابی کردیم که ۱۰ هزار کیلومتر در لایه بالایی ابرهای سیاره ونوس ردیابی شده است. در مشاهدات چند روزه ما این ساختار کاسه ای وضعیت ثابتی داشت. به همین دلیل معتقدیم این یک موج گرانش جوی است که در بخش پایین تر جو سیاره و به وسیله کوه ها ایجاد شده و سپس به سمت بالا حرکت کرده است .

این سیاره به دلیل وجود رویدادها و ویژگی های عجیب مشهور است. اندازه یکسان آن با زمین و سطح صخره ای سیاره سبب شده ونوس را خواهر دوقلوی زمین بنامند. با این وجود دو سیاره بسیار متفاوت هستند.

جو غلیظ آن حاوی بیش از ۹۶ درصد دی اکسید کربن است. دمای سطح آن نیز ۴۶۲ درجه سلیوس تخمین زده می شود. جستجوگرهایی که به سطح ونوس فرستاده می شوند هیچ گاه بیش از یک ساعت نمی توانند دمای سطح را تحمل کنند بنابراین  مشاهدات باید توسط مدارگردهایی مانند آکاتسوکی انجام شود .

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.