تا سال ۲۰۲۰ تلسکوپ فضایی قدرتمند ناسا برای شکار سیاهچاله‌ها راه اندازی می‌شود

ناسا تا سال ۲۰۲۰ تصویربردار کاوشگر IXPE جدید خود را که قادر به تحقیق سریع محیطی بر روی اجسام بسیار بزرگ در کیهان است راه‌اندازی خواهد کرد. تا سال ۲۰۲۰ تلسکوپ فضایی قدرتمند ناسا برای شکار سیاهچاله‌ها راه اندازی می‌شود

به گزارش ایسنا و به نقل از سیکر، کاوشگر IXPE برای درک بهتر از فیزیک سیاه‌چاله‌های فضایی، ستاره‌های نوترونی و دیگر پدیده‌ها با دمای بالا ساخته شده است .

این کاوشگر شامل سه تلسکوپ با دوربین‌هایی به صورت مورب در مسیرهای خاص برای اندازه‌گیری پولاریزاسیون پرتوهای ایکس است. پرتوهای ایکس توسط گازهای بسیار داغ اطراف سیاه‌چاله‌ها ساطع می‌شوند که به دلیل دمای بالا قابل بررسی نیستند.

ناسا اعلام کرد: این اطلاعات به دانشمندان برای درک بهتر در مورد محیط پرتلاطم اطراف ستارگان و سیاه‌چاله‌های بزرگ، ستاره‌های نوترونی و تپ اخترها کمک خواهد کرد.

پل هرتز متخصص فیزیک نجومی ناسا اظهار کرد: این ابزار قابلیت نزدیک شدن به سیاه‌چاله‌های عظیم و ستاره‌های نوترونی را دارد که با استفاده از آن پولاریزاسیون پرتوهای ایکس سیاه‌چاله‌ها را اندازه‌گیری خواهیم کرد، اما قادر به تصویربرداری مستقیم نخواهیم بود و با تحقیق در محیط اطراف آنها فیزیک مرموز این اشیا بررسی می‌شود.

هزینه این پروژه ۱۸۸ میلیون دلار برآورد شده است. این پروژه مربوط به مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل آلاباما است.