آزمایشگاه نانوفناوری پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی راه‌اندازی شد

رییس پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران از راه‌اندازی آزمایشگاه نانو فناوری در این پژوهشکده خبر داد. آزمایشگاه نانوفناوری پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی راه‌اندازی شد

به گزارش ایسنا، دکتر رحیم احسانی با اعلام خبر فوق گفت: در جهت ایجاد زیرساخت مناسب برای توسعه فعالیت‌ها در حوزه نانوتکنولوژی، این پژوهشکده اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه نانوفناوری کرده است.

رییس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی اظهار کرد: در سال‌های اخیر، توسعه کاتالیست‌های مورد نیاز، به عنوان بخشی از رانشگرهای پیشران، در پروژه بلوک انتقال مداری مورد توجه بوده است که بدین منظور، توسعه این امور به عنوان وظیفه اصلی حوزه نانوتکنولوژی پژوهشکده تعریف شده و در دستور کار قرار گرفته است.

دکتر احسانی افزود: در این جهت، آزمایشگاه نانو فناوری پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی در فضای کاری مناسب و تجهیزات لازم ایجاد شده و آماده بهره‌برداری است.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، پروژه بلوک انتقال مداری با ماموریت انتقال ماهواره از مدار LEO به مدار GEO از پروژه‌های پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی بوده که از سال ۹۳ به اجرا درآمده است .

پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی دارای آزمایشگاه‌های متعددی از جمله مجموعه آزمایشگاه‌های شیمی و پلیمر و متالورژی برای اجرای طرح‌های کاربردی است.

مجموعه آزمایشگاه‌های شیمی و پلیمر این پژوهشکده شامل آزمایشگاه کروماتوگرافی، آزمایشگاهاسپکتروسکوپی، آزمایشگاهمیکروسکوپی، آزمایشگاه آنالیز حرارتی، آزمایشگاه آنالیز ابعادی و آزمایشگاه خواص فیزیکی- مکانیکی است .

آزمایشگاه متالورژی پژوهشکده سامانه‌های حمل‌ونقل فضایی شاملمجموعه آزمایشگاه‌های خواص فیزیکی – مکانیکی فلزات، دستگاه‌های تست‌های غیر مخرب و دستگاه‌های آنالیز شیمیایی کوانتومتری (ثابت و پرتال) و مجموعه آزمایشگاه‌های مکانیک (اندازه‌گیری ابعادی  CMM ، ارتعاشات، اسپری ذرات، هیدرولیک و نیوماتیک) وآزمایشگاه‌های تخصصی است.

جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت جین سرنان، آخرین فضانورد آمریکایی که روی سطح ماه پا گذاشته است، در سن ۸۲ سالگی درگذشت .

عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس عکسی که یک مدارگرد ژاپنی از سیاره ونوس گرفته نشان دهنده وجود امواج گرانش در لایه بالایی ابرهای این سیاره است.

پیونگ یانگ برنامه پیشرفت های فضایی خود را ادامه می دهد پیونگ یانگ برنامه پیشرفت های فضایی خود را ادامه می دهد رسانه های کره شمالی اعلام کردند که پیونگ یانگ هرگز برنامه پیشرفت های فضایی خود را متوقف نخواهد کرد.

سن دقیق ماه مشخص شد سن دقیق ماه مشخص شد محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس توانسته‌اند باورهای رایج در مورد سن ماه را ارتقا بخشیده و زمان دقیق‌تر تولد قمر زمین را شناسایی کنند.

اسپیس ایکس پس از انفجار سپتامبر ۲۰۱۶، فالکون ۹ را با موفقیت روی سکوی شناور فرود آورد اسپیس ایکس پس از انفجار سپتامبر ۲۰۱۶، فالکون ۹ را با موفقیت روی سکوی شناور فرود آورد پس از انفجار موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس در سپتامبر سال ۲۰۱۶، این کمپانی موفق شد موشک خود را برای پنجمین بار با موفقیت روی سکوی شناور در اقیانوس آرام فرود آورد.

تعویض باطری های ایستگاه فضایی بین المللی تعویض باطری های ایستگاه فضایی بین المللی عملیات خطرناک تعویض باطری ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع چهارصد و پنجاه کیلومتری سطح زمین با موفقیت انجام شد.

امکان رصد آلودگی شهرهای جهان امکان رصد آلودگی شهرهای جهان وب سایت AirVisual که توسط دانشمندان فرانسوی مستقر در پکن طراحی و راه‌اندازی شده، نقشه آلودگی هوای نقاط گوناگون کره زمین را نشان می‌دهد. دانشمندان امیدوارند با این کار، مردم را به همکاری برای کم کردن آلودگی هوا تشویق کنند.

براساس یک نظریه جدید؛ماه ۱۰۰ میلیون سال پیرتر شد براساس یک نظریه جدید؛ماه ۱۰۰ میلیون سال پیرتر شد براساس یک نظریه جدید عمر ماه ۴.۵۱ میلیارد سال تخمین زده می شود .

تصویر روز ناسا; گربه خندان فضایی تصویر روز ناسا; گربه خندان فضایی تلسکوپ‌ها و رصدخانه‌های متعددی از زمین یا فضا به رصد پدیده‌ها و اجسام جالب و متحیرکننده فضایی مشغول هستند که هر روز معمای جدیدی را برای ستاره شناسان رقم می‌زنند.

ادغام دو جسم کیهانی ادغام دو جسم کیهانی تلسکوپ فضایی هابل ناسا در تصویری به ثبت ادغام آهسته و مخرب دو جسم کیهانی در فاصله بیش از یک میلیارد سال نوری از زمین پرداخته است.

عکس روز ناسا/ میماس، دهانه آتشفشانی و کوه عکس روز ناسا/ میماس، دهانه آتشفشانی و کوه عکس روز ناسا به میماس یکی از اقمار سیاره زحل اختصاص دارد که در ادامه می توانید مشاهده کنید.

پرتاب کوچک‌ترین موشک مداری جهان مجددا به تعویق افتاد پرتاب کوچک‌ترین موشک مداری جهان مجددا به تعویق افتاد برنامه پرتاب کوچکترین موشک ماهواره بر جهان با ابعاد یک پنجم خانواده موشک‌های H۲-A که قرار بود امروز(چهارشنبه) انجام شود، باز هم به زمان دیگری موکول شد.