تلسکوپ هابل شکار کرد;شیرجه انتحاری دنباله‌دارها در یک ستاره جوان

تلسکوپ فضایی هابل ناسا در تازه‌ترین اکتشاف خود، شیرجه دنباله‌دارها را در ستاره جوان HD ۱۷۲۵۵۵ در فاصله ۹۵ میلیون سال نوری از زمین شناسایی کرده است. تلسکوپ هابل شکار کرد;شیرجه انتحاری دنباله‌دارها در یک ستاره جوان

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس‌دیلی، دنباله‌دارهای فراخورشیدی بطور مستقیم در اطراف این ستاره ۳۳ میلیون ساله قابل مشاهده نیستند، اما حضور آن‌ها با شناسایی گازی که احتمالا بقایای بخار شده هسته یخی این اجسام است، قابل استنباط است.

ستاره HD ۱۷۲۵۵۵ سومین سیستم فراخورشیدی است که ستاره‌شناسان توانسته‌اند دنباله‌دارهای متمرد محکوم به فنا را در اطراف آن شناسایی کنند. همه سیستم‌های کشف شده تاکنون کمتر از ۴۰ میلیون سال داشته و جوان محسوب می‌شوند.

وجود این دنباله‌دارها به ارائه شواهد تصادفی از ریسمان گرانشی یک سیاره غیبی به اندازه مشتری می‌پردازد که دنباله‌دارهای منحرف توسط گرانش آن به سمت ستاره HD ۱۷۲۵۵۵ کشیده می‌شوند. این رویدادها همچنین درک جدیدی از فعالیت گذشته و حال دنباله‌دارها در منظومه شمسی ارائه می‌کند. این مکانیزمی است که تصور می‌شود باعث انتقال آب به زمین و احتمالا به سیارات دیگر منظومه شمسی شده است.

ستاره مذکور عضوی از گروه متحرک بتا سه پایه است که شامل مجموعه‌ای از ستارگان متولد شده در یک مهد ستاره‌ای مشترک هستند. HD ۱۷۲۵۵۵ دومین عضو از این گروه است که چنین دنباله‌دارهایی را در اطراف خود دارد.

در ابتدا تیمی از ستاره‌شناسان فرانسوی در بررسی داده‌های آرشیو شده طیف‌سنج سیاره یاب هارپس رصدخانه جنوب اروپا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ متوجه دنباله‌دارهایی شدند که از برابر این ستاره عبور می‌کردند. هارپس توانسته بود اثرانگشت شیمیایی کلسیم را که در نور ستاره منقوش شده بود، شناسایی کند که نشان می‌داد اجسامی مانند دنباله‌دار در HD ۱۷۲۵۵۵ سقوط می‌کنند.

در مطالعات بعدی در سال ۲۰۱۵ از طیف‌سنج تصویربردار تلسکوپ فضایی هابل و طیف‌سنج منشاهای کیهانی (COS) برای اجرای یک تحلیل طیف‌نمایی در نور فرابنفش استفاده شد و هابل به این طریق توانست علایمی از عناصر خاص همچون سیلیکون و گاز کربن را شناسایی کند.

ستاره‌شناسان امیدوارند بتوانند مجددا از تلسکوپ هابل برای رصدهای بیشتر به منظور شناسایی نشانه‌هایی از اکسیژن و هیدروژن استفاده کنند تا هویت این اجسام مبهم به عنوان دنباله‌دار تایید شود.

این یافته‌ها در نشست زمستانی انجمن ستاره‌شناسی آمریکا در تگزاس ارائه شد.

جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت جین سرنان، فضانورد ناسا، در سن ۸۲ سالگی درگذشت جین سرنان، آخرین فضانورد آمریکایی که روی سطح ماه پا گذاشته است، در سن ۸۲ سالگی درگذشت .

عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس عکاسی مدارگرد ژاپنی از امواج گرانش ونوس عکسی که یک مدارگرد ژاپنی از سیاره ونوس گرفته نشان دهنده وجود امواج گرانش در لایه بالایی ابرهای این سیاره است.

پیونگ یانگ برنامه پیشرفت های فضایی خود را ادامه می دهد پیونگ یانگ برنامه پیشرفت های فضایی خود را ادامه می دهد رسانه های کره شمالی اعلام کردند که پیونگ یانگ هرگز برنامه پیشرفت های فضایی خود را متوقف نخواهد کرد.

سن دقیق ماه مشخص شد سن دقیق ماه مشخص شد محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس توانسته‌اند باورهای رایج در مورد سن ماه را ارتقا بخشیده و زمان دقیق‌تر تولد قمر زمین را شناسایی کنند.

اسپیس ایکس پس از انفجار سپتامبر ۲۰۱۶، فالکون ۹ را با موفقیت روی سکوی شناور فرود آورد اسپیس ایکس پس از انفجار سپتامبر ۲۰۱۶، فالکون ۹ را با موفقیت روی سکوی شناور فرود آورد پس از انفجار موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس در سپتامبر سال ۲۰۱۶، این کمپانی موفق شد موشک خود را برای پنجمین بار با موفقیت روی سکوی شناور در اقیانوس آرام فرود آورد.

تعویض باطری های ایستگاه فضایی بین المللی تعویض باطری های ایستگاه فضایی بین المللی عملیات خطرناک تعویض باطری ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع چهارصد و پنجاه کیلومتری سطح زمین با موفقیت انجام شد.

امکان رصد آلودگی شهرهای جهان امکان رصد آلودگی شهرهای جهان وب سایت AirVisual که توسط دانشمندان فرانسوی مستقر در پکن طراحی و راه‌اندازی شده، نقشه آلودگی هوای نقاط گوناگون کره زمین را نشان می‌دهد. دانشمندان امیدوارند با این کار، مردم را به همکاری برای کم کردن آلودگی هوا تشویق کنند.

براساس یک نظریه جدید؛ماه ۱۰۰ میلیون سال پیرتر شد براساس یک نظریه جدید؛ماه ۱۰۰ میلیون سال پیرتر شد براساس یک نظریه جدید عمر ماه ۴.۵۱ میلیارد سال تخمین زده می شود .

تصویر روز ناسا; گربه خندان فضایی تصویر روز ناسا; گربه خندان فضایی تلسکوپ‌ها و رصدخانه‌های متعددی از زمین یا فضا به رصد پدیده‌ها و اجسام جالب و متحیرکننده فضایی مشغول هستند که هر روز معمای جدیدی را برای ستاره شناسان رقم می‌زنند.

ادغام دو جسم کیهانی ادغام دو جسم کیهانی تلسکوپ فضایی هابل ناسا در تصویری به ثبت ادغام آهسته و مخرب دو جسم کیهانی در فاصله بیش از یک میلیارد سال نوری از زمین پرداخته است.

عکس روز ناسا/ میماس، دهانه آتشفشانی و کوه عکس روز ناسا/ میماس، دهانه آتشفشانی و کوه عکس روز ناسا به میماس یکی از اقمار سیاره زحل اختصاص دارد که در ادامه می توانید مشاهده کنید.

پرتاب کوچک‌ترین موشک مداری جهان مجددا به تعویق افتاد پرتاب کوچک‌ترین موشک مداری جهان مجددا به تعویق افتاد برنامه پرتاب کوچکترین موشک ماهواره بر جهان با ابعاد یک پنجم خانواده موشک‌های H۲-A که قرار بود امروز(چهارشنبه) انجام شود، باز هم به زمان دیگری موکول شد.