اکتشافات علمی عجیب سال ۲۰۱۶

علم سبب پدیدار شدن اختراعات و اکتشافات مختلفی می‌شود که هوش بشر را افزایش داده و شیوه زندگی او را بهبود می‌بخشد. اکتشافات علمی عجیب سال ۲۰۱۶

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، سال ۲۰۱۶ سال اکتشافات عجیب و غریبی بود که در اینجا ۵ مورد از عجیب ترین کشفیات علمی در سال ۲۰۱۶ را معرفی خواهیم کرد:

زمین دارای همسایه است!

در ماه اوت گذشته، دانشمندان نوعی از اختلال در نور پروکسیما قنطورس( نزدیک‌ترین ستاره به زمین بعد از خورشید ) را کشف کرده‌اند که معلوم شد این اختلال توسط یک سیاره در منطقه قابل سکونت پروکسیما بوجود آمده است.

این امر به معنی احتمال وجود حیات در این سیاره و قابل سکونت بودن آن است.

حل معمای نقطه قرمز در پلوتو

زمانی که فضاپیمای نیوهورایزنز در سال ۲۰۱۵ از پلوتو گذر کرد، دانشمندان کشف کردند که یک نقطه قرمز رنگ بسیار آشکار در سطح این سیاره وجود دارد.

آنها در ابتدا فکر می‌کردند که این نقطه قرمز می‌تواند نتیجه دریافت کشش گرانشی سیاره توسط قمر آن باشد اما معلوم شد که آنها در اشتباه بودند چون نقطه قرمز از جو پلوتو می‌آمد.

آنچه شگفت آور بود این بود که این نقطه قرمز در واقع فصل زمستان پلوتو، که با دمای منفی ۴۵۹.۶۷ فارنهایت و به مدت ۱۰۰ سال به طول می انجامد.

گرمتر شدن منطقه قطب شمال

در سال ۲۰۱۶ دانشمندان کشف کرده اند که منطقه قطب شمال به دلیل گرمای بی‌سابقه در منطقه که ۲۰ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال بود، تکه‌های یخی به بزرگی مکزیک را از دست داده است.

دانشمندان پیش بینی کرده‌اند که اگر این درجه حرارت همچنان ادامه پیدا کند ، منطقه قطب شمال تا قبل از به پایان رسیدن این قرن عاری از یخ خواهد شد.

سر و صدا در اعماق دریا

در سال ۲۰۱۶ دو صدای مرموز از کف دریا در دو حوزه مختلف تشخیص داده شد.

اولین صدا از منطقه نوناووت کانادا و صدای دیگر از گودال ماریانا به گوش رسید.

تا به امروز هیچ کس نمی‌داند که صدای اول از کجا آمده اما صدای شنیده شده از گودال ماریانا به عنوان صدای جفت‌گیری نهنگ‌های Minke، (یک نوع نادر از آببازسانان بیدندان) شناسایی شد.

با این حال، دانشمندان هنوز هم نمی‌دانند که چرا این صدا در تمام ایام سال شنیده می‌شود.

تله‌های کرم شب‌تاب از جنس ادرار

دانشمندان از دانشگاه وین در غارهای جزیره شمالی نیوزیلند موفق به یافتن بیش از ۴۰۰۰ تله چسبان شدند که توسط کرم‌های شب‌تاب ساخته شده بود.

آنها این تله‌های چسبان را مورد مطالعه قرار داده و دریافتند که آنها از کریستال و اوره ساخته شده‌اند.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .