اکتشافات علمی عجیب سال ۲۰۱۶

علم سبب پدیدار شدن اختراعات و اکتشافات مختلفی می‌شود که هوش بشر را افزایش داده و شیوه زندگی او را بهبود می‌بخشد. اکتشافات علمی عجیب سال ۲۰۱۶

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، سال ۲۰۱۶ سال اکتشافات عجیب و غریبی بود که در اینجا ۵ مورد از عجیب ترین کشفیات علمی در سال ۲۰۱۶ را معرفی خواهیم کرد:

زمین دارای همسایه است!

در ماه اوت گذشته، دانشمندان نوعی از اختلال در نور پروکسیما قنطورس( نزدیک‌ترین ستاره به زمین بعد از خورشید ) را کشف کرده‌اند که معلوم شد این اختلال توسط یک سیاره در منطقه قابل سکونت پروکسیما بوجود آمده است.

این امر به معنی احتمال وجود حیات در این سیاره و قابل سکونت بودن آن است.

حل معمای نقطه قرمز در پلوتو

زمانی که فضاپیمای نیوهورایزنز در سال ۲۰۱۵ از پلوتو گذر کرد، دانشمندان کشف کردند که یک نقطه قرمز رنگ بسیار آشکار در سطح این سیاره وجود دارد.

آنها در ابتدا فکر می‌کردند که این نقطه قرمز می‌تواند نتیجه دریافت کشش گرانشی سیاره توسط قمر آن باشد اما معلوم شد که آنها در اشتباه بودند چون نقطه قرمز از جو پلوتو می‌آمد.

آنچه شگفت آور بود این بود که این نقطه قرمز در واقع فصل زمستان پلوتو، که با دمای منفی ۴۵۹.۶۷ فارنهایت و به مدت ۱۰۰ سال به طول می انجامد.

گرمتر شدن منطقه قطب شمال

در سال ۲۰۱۶ دانشمندان کشف کرده اند که منطقه قطب شمال به دلیل گرمای بی‌سابقه در منطقه که ۲۰ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال بود، تکه‌های یخی به بزرگی مکزیک را از دست داده است.

دانشمندان پیش بینی کرده‌اند که اگر این درجه حرارت همچنان ادامه پیدا کند ، منطقه قطب شمال تا قبل از به پایان رسیدن این قرن عاری از یخ خواهد شد.

سر و صدا در اعماق دریا

در سال ۲۰۱۶ دو صدای مرموز از کف دریا در دو حوزه مختلف تشخیص داده شد.

اولین صدا از منطقه نوناووت کانادا و صدای دیگر از گودال ماریانا به گوش رسید.

تا به امروز هیچ کس نمی‌داند که صدای اول از کجا آمده اما صدای شنیده شده از گودال ماریانا به عنوان صدای جفت‌گیری نهنگ‌های Minke، (یک نوع نادر از آببازسانان بیدندان) شناسایی شد.

با این حال، دانشمندان هنوز هم نمی‌دانند که چرا این صدا در تمام ایام سال شنیده می‌شود.

تله‌های کرم شب‌تاب از جنس ادرار

دانشمندان از دانشگاه وین در غارهای جزیره شمالی نیوزیلند موفق به یافتن بیش از ۴۰۰۰ تله چسبان شدند که توسط کرم‌های شب‌تاب ساخته شده بود.

آنها این تله‌های چسبان را مورد مطالعه قرار داده و دریافتند که آنها از کریستال و اوره ساخته شده‌اند.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.