ابرکهکشانی که امواج مایکروویو ساطع می کند

تلسکوپ فضایی هابل سال ۲۰۱۶ را با ثبت تصویری از یک کهکشان عجیب به پایان رساند که به جای انتشار نور مرئی، امواج مایکروویو از خود ساطع می کند. با تک شات همراه باشید. ابرکهکشانی که امواج مایکروویو ساطع می کند

به گزارش بولتن نیوز، این ابرکهکشان عجیب که IRAS ۱۶۳۹۹-۰۹۳۷ نامگذاری شده، در واقع یک مگامیزر (Megamaser) است که چیزی حدود ۳۷۰ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. در خصوص مگامیزرها باید گفت که این کهکشان ها از تراکم بسیار بالایی برخوردارند و حدود ۱۰۰ میلیون بار درخشان‌تر از میزرهایی (Maser) است که در کهکشان راه شیری وجود دارند.

تلسکوپ هابل برای ثبت تصویر نهایی این ابرکهکشان، از دو ابزار برای دریافت طول موج های مختلف استفاده کرد که این عبارتند از دوربین پیشرفته پیمایشی (ACS) و دوربین مادون قرمز و طیف نمای چند منظوره ( NICMOS). با استفاده از رزولوشن بالای دوربین NICMOS، محققان دریافتند که این کهکشان از دو هسته مجزای در حال ادغام برخوردار است که در میان گازها و گرد و غبارهای کیهانی پنهان شده اند.

همچنین، به لطف تصاویری بدست آمده،مشخص شد که در این کهکشان یک سیاه چاله بسیار بزرگ وجود دارد که اندازه آن چیزی حدود ۱۰۰ برابر بزرگ‌تر از اندازه خورشید است.

هابل با این کشف نشان داد که اگر چه بالغ بر ۲۶ سال از فعالیتش در فضا می گذرد و قرار است در سال ۲۰۱۸ بازنشسته شود، اما همچنان می تواند همانند گذشته با اکتشافات خود، دانشمندان و جهانیان را شگفت زده کند. اخیراً مراحل ساخت تلسکوپ جیمز وب که جانشینی هابل را بر عهده خواهد گرفت، به پایان رسیده و به گفته ناسا، در اکتبر ۲۰۱۸ به فضا ارسال خواهد شد.