چین فرودگری را در بخش تاریک ماه می‌نشاند

مقامات چینی برنامه بلند‌پروازانه خود برای فرود آوردن کاوشگری در بخش تاریک ماه تا سال ۲۰۱۸ و قصد این کشور برای پرتاب اولین کاوشگر مریخی تا سال ۲۰۲۰ را اعلام کردند.
    چین فرودگری را در بخش تاریک ماه می‌نشاند

براساس گزارش BBC ، این خبر تنها چند روز پس از بازگشت موفقیت آمیز دو فضانورد چینی از ایستگاه فضایی تیانگانگ دو منتشر شد. این فضانوردان برای ۳۰ روز در این ایستگاه سکونت داشتند و این بیشترین زمان سپری شده در فضا برای فضانوردان چینی بوده‌است.

مقامات چینی اعلام کردند اکتشاف در جهان هستی، توسعه صنعت فضانوردی و تبدیل کردن چین به یک قدرت فضایی رویایی است که چین به دنبال محقق ساختن آن است.

صنعت فضانوردی چین این اواخر عملکرد بی‌نقصی نداشته است. بزرگترین اشتباه چینی‌ها از دست دادن کنترل ایسگاه فضایی تیانگانگ یک بود که انتظار می‌رود سال ۲۰۱۷ به اتمسفر زمین برخورد کند.

اما با پرتاب موفقیت‌آمیز تیانگانگ دو به مدار زمین، چین به سومین کشور جهان تبدیل شد که توانسته‌بود ماموریت فضایی سرنشین‌داری را به پایان ببرد. چینی‌ها به دلایل نظامی از همکاری در پروژه ایستگاه فضایی بین‌المللی کنار گذاشته‌ شده‌اند.

اعلام برنامه جدید چینی‌ها مبنی بر ارسال کاوشگر به ماه و مریخ نشان از آن دارد که این کشور در تلاش است در زمینه اکتشافات فضایی خود را به روسیه و آمریکا برساند. حتی برخی از متخصصان معتقدند ارسال کاوشگر به ماه قدم اول فرستادن فضانورد به ماه است.

بخش تاریک ماه از زمان اولین عکاسی‌اش در سال ۱۹۵۹ تا به امروز هرگز توسط هیچ کاوشگری لمس نشده‌است. مقامات چینی در ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ خبر فرود آرام کاوشگری روی بخش تاریک ماه را اعلام کرده و اکنون این خبر را تایید کرده‌اند. قرار است فرودگر چانگ‌ئه ۴ در بخش تاریک ماه فرودی آرام انجام دهد و پس از فرود در منطقه به گشت‌زنی بپردازد.

اولین فرودگر آژانس فضایی چین، چانگ ئه ۳ در سال ۲۰۱۳ توانست پس از ۴۰ سال از اولین فرود روی ماه،‌ فرود آرام روی ماه را با موفقیت انجام دهد. اما کاوشگر مریخی رویدادی جدید در آژانس فضایی چین به شمار می‌رود و چینی‌ها امیدوارند این کاوشگر بتواند پاسخ پرسش‌های بزرگ علمی از جمله منشا تکامل در سامانه خورشیدی را بیابد.

منبع: همشهری آنلاین

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.