تصویر ۳ بعدی ناسا از انتشار دی‌اکسیدکربن در جو

به تازگی ناسا تصویری سه‌بعدی از انتشار دی‌اکسیدکربن در اتمسفر ارائه کرده که چگونگی حرکت آن را در جهان نشان می‌دهد. تصویر ۳ بعدی ناسا از انتشار دی‌اکسیدکربن در جو

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، این تصاویر مربوط به ماهواره رصدخانه شماره ۲ دی‌اکسیدکربن (OCO-۲) است که توسط مدل‌سازی جهانی ناسا و مرکز همانندسازی ارائه شده و بیانگر انتشار بحرانی و سریع گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر است.

OCO-۲ نخستین ماهواره ناسا برای اندازه‌گیری دی‌اکسیدکربن در اتمسفر در مقیاس منطقه‌ای است و از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تصویر انتشار کربن ارسال شده و هم اکنون ناسا این تصاویر را به صورت سه‌بعدی ارائه کرده است.

محققان می‌دانند اقیانوس‌های زمین و پوشش‌های گیاهی نیمی از گازهای حاصل از سوختن سوخت‌های فسیلی را جذب می‌کنند، اما این اطلاعات کافی نیست و دانشمندان نیازمند درک بهتر اکوسیستم‌های میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند. بر این اساس ناسا در جستجوی درک چگونگی جذب گازهای گلخانه‌ای توسط اقیانوس‌ها و پوشش‌های گیاهی است، در نتیجه میزان انتشار آنها و افزایش این گازها در اتمسفر مشخص خواهد شد.

تبادل دی‌اکسیدکربن بین اقیانوس‌ها، پوشش‌های گیاهی و اتمسفر سرعت جریان سیال کربن نامیده می‌شود و اطلاعات جدید مشاهده شده در این تجسم سه‌بعدی به دانشمندان در بررسی بهتر این پدیده کمک خواهد کرد.

لسلی اوت دانشمند چرخه کربن ناسا اظهار کرد: ما در جستجوی روشی برای ساخت ابزارهای مورد نیاز برای پیش‌بینی تصویر آنچه در اتمسفر روی خواهد داد و سرعت انتشار دی‌اکسیدکربن در اتمسفر هستیم. البته هنوز در ابتدای راه هستیم، اما این مورد قدمی مهم در چرخه کشفیات درباره دی‌اکسیدکربن خواهد بود.