در یک میلیون سال آینده یک ستاره به زمین نزدیک خواهد شد

ساکنان زمین طی یک میلیون سال آینده می‌توانند یک ستاره را از فاصله بسیار نزدیکی مشاهده کنند. در یک میلیون سال آینده یک ستاره به زمین نزدیک خواهد شد

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو، ستاره گلیزه ۷۱۰ در حال حاضر در فاصله ایمن ۶۴ سال نوری از زمین قرار دارد، اما دانشمندان در سال ۱۹۹۹ دریافتند که این ستاره شبه‌خورشیدی با سرعت ۵۱ هزار کیلومتر در ساعت به سمت ما در حال حرکت بوده و تا یک میلیون سال دیگر به فاصله ۰.۲ سال نوری از زمین خواهد رسید.

گفته می‌شود که این ستاره از فاصله نزدیکی از منظومه شمسی عبور خواهد کرد اما محاسبات دقیق‌تر محققان لهستانی نشان داده که این فاصله حدود ۷۷ روز نوری خواهد بود. این فاصله به اندازه کافی برای منحرف کردن مدار سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌های حاضر در ابر اوورت نزدیک خواهد بود و می‌تواند این سنگ‌های فضایی را به سمت زمین بفرستد.

ستاره‌شناسان برای دستیابی به این نتایج از سنجش‌های رصدخانه فضایی گایا استفاده کردند که ۱۰ برابر دقیق‌تر از قبل هستند. البته هنوز احتمال ۵۰ درصد بروز خطا وجود دارد، بنابراین گلیزه ۷۱۰ ممکن است تا فاصله ۰.۱۱ سال نوری یا ۴۰ روز نوری به منظومه شمسی نزدیک شود.

ابر اوورت در فاصله ۰.۸ تا ۳.۱۶ سال نوری از خورشید قرار داشته و حاوی میلیاردها سیارک، شهاب‌سنگ و اجسام ریز کیهانی است که ستاره مذکور ممکن است باعث انحراف مسیر آن‌ها شود. به تصور دانشمندان، گلیزه ۷۱۰ ممکن است حدود ۰.۱ درصد یا ۱۰۰ میلیون جسم را از ابر بیرون کشیده و تعداد زیادی را به سمت داخل منظومه شمسی منحرف کند که منجر به بارش‌های شهابی و ظهور سالانه دهها دنباله‌دار جدید برای چند میلیون سال آینده خواهد شد.

برخی محققان معنقدند که عبور یک ستاره مشابه دیگر در حدود ۶۵ میلیون سال قبل ممکن است باعث شهاب‌بارانی شده باشد که انقراض دایناسورها را در پی داشته است. اما این ستاره بسیار کوچکتر از گلیزه ۷۱۰ بوده است. از این رو، فاصله آن تا زمین می‌تواند نشانگر درخشان‌ترین و سریع‌ترین جسم در آسمان و قوی‌ترین رویارویی مختل کننده در آینده و تاریخ منظومه شمسی باشد.