مریخ هم دستخوش تغییرات آب و هوایی شده است

تحقیق جدید دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان می دهد احتمالا مریخ هم مانند زمین با تغییرات آب وهوایی در نتیجه افزایش قابل توجه گازهای گلخانه ای مواجه شده است. مریخ هم دستخوش تغییرات آب و هوایی شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینسایدر، این تغییرات در ۳.۸ میلیارد سال قبل به ایجاد دره هایی عمیق در سیاره سرخ رنگ منجر شده است .

به اعتقاد دانشمندان چرخه های تغییر آب و هوایی به طولانی تر شدن بازه های گرم سیاره منجر شده، به طوریکه گاهی اوقات طول این دوره ها به ۱۰ میلیون سال می رسیده است. به این ترتیب آب کافی  برای جریان یافتن در رودخانه های عمیق تجمیع می شده است .

تحقیقات پیشین حاکی از آن بود که احتمالا برخی از این دوره های گرم شدن مریخ از تاثیر یک شهاب به وجود آمده اند. اگر این روند درست باشد، دوره های گرم احتمالا مدت زمان کوتاه تری ادامه می یافتند. اما اکنون دانشمندان در این باره شک دارند که این دوره های گرما برای تولید میزان کافی آب برای خلق  دره هایی چنین عمیق کافی باشد.

پروفسور جیم کستینگ یکی از استادان زمین شناسی در دانشگاه پنسیلوانیا و مولف این تحقیق می گوید: باید میلیون ها سال باران ببارد تا بتواند به اعماق سیاره نفوذ کند.در مقابل گازهای گلخانه های ناشی از آتش فشان ها در اتمسفر تجمع می کنند و به خنک شدن مواد مذاب منجر می شدند. در این حالت معمولا بارش مقادیر کلانی از این گازها را از بین می برد.

اما چون در سال های اولیه تشکیل مریخ، این سیاره آب و هوای سردی داشته، احتمالا بارش هم کمتر بوده است. بنابراین روند پاکسازی گازهای گلخانه ای با باران مدت زیادی ادامه نیافته است.

اکنون دانشمندان باید دریابند آیا گاز دی اکسید کربن و هیدروژن در مریخ تولید شده است یا خیر.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .