خورشید به یک ستاره کوتوله تبدیل می شود

پنج میلیارد سال دیگر خورشید یک صدم حجم کنونی خود منبسط می شود، به این ترتیب ونوس و زحل را از بین می برد و حیات کره زمین را محو می کند. خورشید به یک ستاره کوتوله تبدیل می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هافینگتون پست، این نتایج براساس تحلیل ستاره L ۲ Puppis به دست آمده که پنج میلیارد سال قبل مشخصاتی مانند خورشید در وضعیت فعلی داشت. سرنوشت این ستاره با ٢٠٠ میلیون سال نوری فاصله با زمین، نشان می دهد خورشید چگونه رشد کرده و سرنوشت بقیه عناصر منظومه شمسی چه خواهد بود.

پروفسور لی دسین از موسسه ستاره شناسی KU Leuven می گوید: پنج میلیارد سال دیگر خورشید به ستاره ای سرخ رنگ تبدیل می شود و حجم آن یک صدم حجم فعلی منبسط می شود. همچنین به دلیل باد شدید ستاره ای(جریانی از ذرات اتمسفر ستارگان) بخش اعظم حجم خود را از دست می دهد. در نتیجه این رویدادها در ۵ میلیارد سال دیگر خورشید به یک ستاره کوتوله سفید تبدیل می شود که هم اندازه زمین است و وزن بیشتری خواهد داشت، چون یک قاشق چایخوری از مواد سطح ستاره کوتوله حدود پنج تن وزن دارد .

در هر حال آینده زمین مشخص نیست. در حالیکه این احتمال وجود دارد که خورشید هرگونه حیاتی در این سیاره رانابود کند، مشخص نیست هسته صخره ای آن بتواند به حیات ادامه دهد.

محققان امیدوارند با استفاده از تلسکوپ Alma radio ستاره L ۲ Puppis را تحلیل و بررسی کند و به جواب این سوالات برسند.

پنج میلیارد سال قبل این ستاره تقریبا وضعیتی یکسان با خورشید داشت، اما طی فرایند تغییر و رشد یک سوم حجم آن از بین رفت. چنین آینده ای در انتظار خورشید هم هست.

دانشمندان اکنون سیاره ای در ۳۰۰ کیلومتری این ستاره یافته اند که این امر احتمالا نشانی از آینده زمین را خواهد داشت .

بررسی های جدید نشان خواهد داد که آیا زمین از این سرنوشت نجات خواهد یافت یا خیر.