کشف دریاچه یخ زده در مریخ

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری اسپوتینگ، رادار «شاراد» SHARAD ماموریت فضایی «مدارگرد شناسایی مریخ» (Mars Reconnaissance Orbiter ) ناسا یک دریاچه یخ‌زده را در سیاره سرخ کشف کرد. کشف دریاچه یخ زده در مریخ

این دریاچه در دشت «اوتوپیا»Utopiaمریخ واقع است و سطح آن پوشیده از ترک‌ها و حوضچه‌ها است.

چنین ترکیبی نشان دهنده وجود یخ زیر سطح این سیاره است یعنی همان چیزی که مدارگرد «ام آر او» که قادر است تا عمق یک کیلومتری را بررسی و وجود یخ یا آب را مشخص کند، موفق به اثبات آن شده است.

مخزن آبی با ضخامت بین ۸۰ تا ۱۷۰ متر بین به اصطلاح خط استوا و قطب شمال مریخ وجود دارد و حاوی ۱۴ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مکعب ماده مایع است که ۵۰ تا ۸۵ درصد آن آب یخ زده و گرد و غبار مخلوط با عناصر سنگی است.

این دریاچه زیر خاک مریخ در عمق بین یک تا ده متری واقع است، این وضعیت یخ را از تبخیر محافظت می کند زیرا دمای آب روی سطح مریخ از ده درجه بیشتر نمی شود.

سطح سیاره سرخ طی روز تا ۲۰ درجه بالا می آید، متوسط افزایش سطح آن حدود چهار درجه است.

کشف دریاچه‌ای از یخ در دشت اوتوپیا مریخ نسبتا آسان بود، این دریاچه زیر محلی صاف قرار داشت و فاصله چندانی تا سطح مارس نداشت.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.