سیاست‌های فضایی ترامپ

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سیاست فضایی دولت ترامپ  بر آن خواهد بود که بیشتر بر اعزام انسان به فضا و همچنین توسعه و تجاری‌سازی فناوری تأکید داشته باشد تا بر علوم زمینی.  سیاست‌های فضایی ترامپ

ترامپ که در ماه ژوئن ۲۰۱۵ فعالیت‌های تبلیغاتی خود را  به‌صورت رسمی  آغاز کرد، کمتر به موضوع فضا پرداخته و در جواب سئوالات مربوط به مباحث فضایی نظامی و غیرنظامی به ارائه پاسخ‌های کوتاه بسنده کرده بود. اما  در چند هفته باقی‌ مانده تا انتخابات موضوع فضا را به‌صورت جدی‌تری مورد توجه قرار داد و رابرت واکر که از اعضای پیشین کنگره است را به‌عنوان مشاور سیاست‌های فضایی خود معرفی نمود.

واکر اظهار داشته است سیاست‌های جدیدی را تدوین نموده که تغییرات اساسی در حوزه فضا ایجاد خواهد کرد. وی این سیاست‌گذاری جدید را در در ۹ زمینه اساسی به شرح زیر توضیح داده است:

1."تعهد به برتری جهانی  در حوزه  فضا " که به گفته واکر "فناوری، امنیت و مشاغل" مورد نیاز آمریکا را در قرن ۲۱ مهیا خواهد کرد.

2.آغاز به کار مجدد شورای ملی فضایی با نظارت معاون رئیس جمهور به‌منظور نظارت بر فعالیت‌های فضایی دولت و در نتیجه افزایش کارآمدی و کاهش کمبودها. این شورا آخرین بار در زمان ریاست جمهوری جرج بوش فعالیت داشته است.

3."اکتشاف سامانه خورشیدی از طریق اعزام انسان به فضا " که به اظهار واکر افزون بر اعزام انسان به مریخ، موجب توسعه چشمگیر در حوزه فناوری خواهد شد.

4.استفاده از بودجه ناسا در حوزه "دستاوردهای مربوط به اعماق فضا" به‌جای استفاده در زمینه تحقیقات آب و هوایی و علوم زمینی. به گفته واکر بهتر است برخی از مأموریت‌های علوم زمینی ناسا از سوی اداره ملی اقیانوسی و جوی انجام بشود. اگرچه ممکن است برای انجام این انتقال لازم باشد، اصلاحاتی در زمینه بودجه انجام بشود.

5.توسعه فناوری ماهواره‌های کوچک که موجب تقویت بخش نظامی و توسعه فناوری خدمات‌رسانی به ماهواره‌ها خواهد شد.

6.کسب جایگاه برتر جهانی در حوزه فناوری‌های مافوق صوت، از جمله برای کاربردهای نظامی.

7.ایجاد امکان دسترسی و فعالیت در مدار نزدیک به زمین برای بخش تجاری.

8.بررسی همکاری با شرکای عمومی و خصوصی بیشتر در زمینه عملیات و بودجه ایستگاه بین‌المللی فضایی، از جمله افزایش طول عمر ایستگاه.

9.الزام تمامی سازمان‌های فدرال به تدوین برنامه‌های لازم برای تشریح چگونگی استفاده از دارایی‌های فضایی و پیشرفت‌های فضایی در پیشبرد مأموریت‌ها.

شایان ذکر است واکر هنوز به بودجه در نظر گرفته شده برای ناسا اشاره‌ای نکرده است.

منبع خبر:  www.nasa.gov

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.