کشف یک کهکشان کوتوله پنهان در اطراف کهکشان راه شیری

ستاره شناسان موفق به کشف یک کهکشان کوتوله پنهان شدند که به دور کهکشان راه شیری می چرخد. کشف یک کهکشان کوتوله پنهان در اطراف کهکشان راه شیری

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس آلرت، کشف محققان دانشگاه توهوکو در ژاپن دانش پژوهشگران را از نقش ماده تاریک در حفظ همگرایی کهکشان ها متحول می کند.

یک کهکشان کوتوله به کهکشانی اطلاق می‌شود که دارای فقط چند میلیارد ستاره باشد.

دلیل پنهان ماندن کهکشان تازه کشف شده بی نور بودن فوق العاده زیاد آن است و در حقیقت کم نور ترین کهکشان ماهواره ای است که محققان تا این تاریخ کشف کرده اند.

این کشف نشان می دهد ممکن است تعداد بیشتری از این کهکشان های تاریک در اعماق فضا مخفی شده باشند.

کشف مطالب بیشتر در مورد ماهواره های کهکشان ما، می تواند کلیدی برای حل معمای چگونگی تشکیل کهکشان ها و نفش ماده تاریک در دور هم نگاه داشتن آنها باشد.

براساس اطلاعات موجود، حدود ۵۰ کهکشان به دور کهکشان راه شیری می چرخند و تقریبا ۴۰ کهکشان از آنها کم نور هستند که آنها را در رده کهکشان های به اصطلاح کوتوله کروی قرار می دهد.

ممکن است وجود ۵۰ کهکشان ماهواره ای در کهکشان راه شیری زیاد به نظر برسند اما مشکل این است که اطلاعات فعلی ما از ماده تاریک و چگونگی کمک آن به تشکیل کهکشان ها، نشان می دهد که باید صدها کهکشان در حال چرخش به دور کهکشان راه شیری باشند.

تاکنون ستاره شناسان توانایی کشف کهکشان هایی بسیار کم نورتر از قدر مطلق منفی ۸ را نداشتند .قدر مطلق در واقع روشنایی یک جسم آسمانی است که از فاصله ۱۰ پارسک (۳۲.۶ سال نوری) مشاهده می شود.

این تحقیق در مجله Astrophysical منتشر شده است.