خاک باستانی زمین مشابه مریخ است

نتایج تحقیقات جدید دانشگاه اورگان نشان می‌دهد خاک زمین بسیار قدیمی‌تر از تصور دانشمندان است. در واقع این خاک قبل از تشکیل گلسنگ‌ها و درختان وجود داشته و مشابه خاک مریخ است. خاک باستانی زمین مشابه مریخ است

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، گروهی از دانشمندان صخره‌های پارک ملی Karijini در منطقه پیلبارا استرالیا را مورد آزمایش قرار دادند ودریافتند صخره‌های این ناحیه منشا دریایی ندارند، اما در زمین سخت شده‌اند. این کشف جدید فرضیه پیشین حاصلخیز نبودن خاک زمین را پیش از وجود اقیانوس‌ها مردود اعلام می‌کند.

سرپرست این گروه تحقیقاتی دیرینه‌شناس رتالاک گرگوری اظهار کرد: وجود مواد شیمیایی و دریایی بر روی سنگ‌های این ناحیه حاکی از فرسایش آب‌وهوایی در دوران زمین‌شناسی بسیار دور است.

با استفاده از تصویربرداری پیشرفته و روش‌های تحلیلی حداقل پنج نوع مختلف میکروفسیل مربوط به دوران باستان استرالیا در اندازه‌، شکل‌ها و ترکیبات ایزوتوپی متفاوت در این منطقه کشف شد که این میکروفسیل‌ها ساختار دوکی شکل تو خالی اکتینوباکتریا دارند. از دیگر ساختارهای جالب یافت شده شکل کروی است. این میکروفسیل‌ها شبیه باکتری گوگرد بنفش هستند که قابلیت انجام فتوسنتز بدون اکسیژن را دارند.

تراکم سلولی یافت شده بیش از۱۰۰۰ نوع در هر میلیمتر مربع بوده و تنوع تولید و مصرف بیانگر اکوسیستم زمینی میکروفسیل‌هاست.

وی در ادامه افزود: نمونه‌های این میکروفسیل‌ها در خاک قسمت مهمی از تاریخ باستانی خاک زمین است، چون آنها مسئول چرخه کربن، فسفر، گوگرد و نیتروژن هستند.

نمونه‌های یافت شده در این ناحیه مشابه آنچه کاوشگر ناسا در سیاره سرخ مریخ یافته است می‌باشد.

دانشمندان اظهارکردند: این کشف به بشر در کاوش‌های آینده مریخ و دیگر سیارات کمک بزرگی خواهد کرد.

نتایج این تحقیق در نشریه Gondwana Research  منتشر شده است.