تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

فضاپیمای داون ناسا از زاویه‌ای منحصربفرد به ثبت تصاویر زیبا و واضحی از سیاره کوتوله سرس پرداخته و مناطقی مانند دهانه اوکاتور و ویژگی‌های سطحی درخشان آن را نمایش داده است. تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، جدیدترین مدار داون که پنجمین مدار آن از زمان حضور در اطراف سیارک سِرِس(ceres) از بهار ۲۰۱۵ است، در فاصله ۱۴۸۰ کیلومتر از آن و در زاویه‌ای قرار داشت که موقعیت خورشید نسبت به مدارهای قبلی متفاوت بود.

تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

تصاویر جدید به ارائه نماهای تازه‌ای از این سنگ آسمانی و زمین‌شناسی عجیب آن پرداخته که باعث ویژگی‌های سطحی منحصربفرد آن شده است.

یکی از درخشان‌ترین مناطق سیارک سرس در دهانه اوکاتور قرار دارد که چاله‌ای با عرض ۹۲ کیلومتر و عمق چهار کیلومتر است. ستاره‌شناسان معتقدند ماده درخشان در مرکز این دهانه از نمک‌های باقیمانده از مایع شوری است که از زیر به بالا نفوذ کرده،‌ یخ زده و تصعید شده است، به این معنی که بطور مستقیم از یخ جامد به بخار تبدیل شده است. احتمالا برخورد یک سیارک منجر به ترشح این مایع شور شده است.

در ماه اکتبر، فضاپیمای داون هزاران تصویر از سرس را از مدار ۱۴۸۰ کیلومتری ثبت کرد.

دانشمندان ناسا همچنین تصویری رنگی را منتشر کرده‌اند که نمایشگر تصویر سیارک از منظر چشمان انسان است. تیم داون با کمک مرکز هوافضای آلمان در برلین این تصاویر را از مدار ابتدایی کاوشگر در سال ۲۰۱۵ دریافت کرده و سپس شکل انعکاس طول‌موج‌های مختلف نور توسط سرس را محاسبه کردند. این تصویر رنگی واقعی نیست اما در فاصله بسیار نزدیکی از سیارک ثبت شده است.

در اقدام بعدی، داون به مدار ششم خود در اطراف سرس خواهد رفت که در ارتفاع ۷۲۰۰ کیلومتری سیارک واقع است. در این مرحله، کاوشگر تصاویر سنجش‌های قبلی بویژه در موارد ویژگی‌های سطحی را اصلاح خواهد کرد.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.