تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

فضاپیمای داون ناسا از زاویه‌ای منحصربفرد به ثبت تصاویر زیبا و واضحی از سیاره کوتوله سرس پرداخته و مناطقی مانند دهانه اوکاتور و ویژگی‌های سطحی درخشان آن را نمایش داده است. تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، جدیدترین مدار داون که پنجمین مدار آن از زمان حضور در اطراف سیارک سِرِس(ceres) از بهار ۲۰۱۵ است، در فاصله ۱۴۸۰ کیلومتر از آن و در زاویه‌ای قرار داشت که موقعیت خورشید نسبت به مدارهای قبلی متفاوت بود.

تصاویر خیره‌کننده از سیارک سِرِس

تصاویر جدید به ارائه نماهای تازه‌ای از این سنگ آسمانی و زمین‌شناسی عجیب آن پرداخته که باعث ویژگی‌های سطحی منحصربفرد آن شده است.

یکی از درخشان‌ترین مناطق سیارک سرس در دهانه اوکاتور قرار دارد که چاله‌ای با عرض ۹۲ کیلومتر و عمق چهار کیلومتر است. ستاره‌شناسان معتقدند ماده درخشان در مرکز این دهانه از نمک‌های باقیمانده از مایع شوری است که از زیر به بالا نفوذ کرده،‌ یخ زده و تصعید شده است، به این معنی که بطور مستقیم از یخ جامد به بخار تبدیل شده است. احتمالا برخورد یک سیارک منجر به ترشح این مایع شور شده است.

در ماه اکتبر، فضاپیمای داون هزاران تصویر از سرس را از مدار ۱۴۸۰ کیلومتری ثبت کرد.

دانشمندان ناسا همچنین تصویری رنگی را منتشر کرده‌اند که نمایشگر تصویر سیارک از منظر چشمان انسان است. تیم داون با کمک مرکز هوافضای آلمان در برلین این تصاویر را از مدار ابتدایی کاوشگر در سال ۲۰۱۵ دریافت کرده و سپس شکل انعکاس طول‌موج‌های مختلف نور توسط سرس را محاسبه کردند. این تصویر رنگی واقعی نیست اما در فاصله بسیار نزدیکی از سیارک ثبت شده است.

در اقدام بعدی، داون به مدار ششم خود در اطراف سرس خواهد رفت که در ارتفاع ۷۲۰۰ کیلومتری سیارک واقع است. در این مرحله، کاوشگر تصاویر سنجش‌های قبلی بویژه در موارد ویژگی‌های سطحی را اصلاح خواهد کرد.