کشف ابرزمینی ۵ برابر زمین

دانشمندان ابرزمینی معروف به  GJ ۵۳۶ b کشف کردند که اطراف ستاره کوتوله قرمز می‌چرخد و جرم آن حدود ۵.۴ برابر زمین است. کشف ابرزمینی ۵ برابر زمین

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، این پروژه تحقیقاتی توسط موسسه Alejandro Suarez Mascareño به سرپرستی رافل ریبولو دانشجوی دکترای دانشگاه لالاگونا از موسسه IAC اجرا شده است.

ریبولو اظهار کرد: این ابرزمین حدود ۳۲.۷ سال نوری با زمین فاصله دارد، در منطقه ستارگان غیر قابل سکونت بوده و اولین سیاره کشف شده در این ناحیه محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: محققان با کنترل ستاره‌های این منطقه، سیارات دیگر را می‌یابند و معمولا در این گروه سیارات سنگی با جرم کم مشاهده می‌شود که در اطراف مدار ستارگان دیگر به مدت ۱۰۰ روز و یا چند سال می‌چرخند.

محققان با استفاده از ابزار HARPS ( طیف نگار)تلسکوپ ESO در رصدخانه لاسیا در شیلی، HARPS-North تلسکوپ ملی گالیله (TNG) در Roque de Los ماساچوست و گارافیا(لا پالما) این سیاره را طی هشت سال طیف‌نگاری شناسایی کردند.

ریبولو اظهار کرد: برای شناسایی این سیاره باید سرعت شتاب ستاره در هر متر اندازه‌گیری و به کمک ابزار جدید به نام اسپرسو صحت اندازه‌گیری با ۱۰ عامل بررسی شود. این ابزار روشی دقیق‌تر برای تحقیقات در مورد سیارات با شرایطی مانند زمین و ستارگان اطرافش در اختیار محققان قرار می‌دهد.

نتایج این تحقیق در نشریه Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .