کشف ابرزمینی ۵ برابر زمین

دانشمندان ابرزمینی معروف به  GJ ۵۳۶ b کشف کردند که اطراف ستاره کوتوله قرمز می‌چرخد و جرم آن حدود ۵.۴ برابر زمین است. کشف ابرزمینی ۵ برابر زمین

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، این پروژه تحقیقاتی توسط موسسه Alejandro Suarez Mascareño به سرپرستی رافل ریبولو دانشجوی دکترای دانشگاه لالاگونا از موسسه IAC اجرا شده است.

ریبولو اظهار کرد: این ابرزمین حدود ۳۲.۷ سال نوری با زمین فاصله دارد، در منطقه ستارگان غیر قابل سکونت بوده و اولین سیاره کشف شده در این ناحیه محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: محققان با کنترل ستاره‌های این منطقه، سیارات دیگر را می‌یابند و معمولا در این گروه سیارات سنگی با جرم کم مشاهده می‌شود که در اطراف مدار ستارگان دیگر به مدت ۱۰۰ روز و یا چند سال می‌چرخند.

محققان با استفاده از ابزار HARPS ( طیف نگار)تلسکوپ ESO در رصدخانه لاسیا در شیلی، HARPS-North تلسکوپ ملی گالیله (TNG) در Roque de Los ماساچوست و گارافیا(لا پالما) این سیاره را طی هشت سال طیف‌نگاری شناسایی کردند.

ریبولو اظهار کرد: برای شناسایی این سیاره باید سرعت شتاب ستاره در هر متر اندازه‌گیری و به کمک ابزار جدید به نام اسپرسو صحت اندازه‌گیری با ۱۰ عامل بررسی شود. این ابزار روشی دقیق‌تر برای تحقیقات در مورد سیارات با شرایطی مانند زمین و ستارگان اطرافش در اختیار محققان قرار می‌دهد.

نتایج این تحقیق در نشریه Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.